Grattis på födelsedagen Android! – OS fyllde 5 idag

Vårt älskade Android OS för mobiltelefoner har just fyllt 5. Ja, det har gått 5 år till födelsen och tillväxten av Android. Den mobila operativsystemet berörde existensen för fem år sedan när OHA (Open Handset Alliance) som bestod av några få smarttelefonproducenter som leddes av Google (ägaren till OS) förde Beta -versionen av Android -operativsystemet för mobil som syftade till att utveckla öppna standarder för Mobile enheter.

Android OS: s resa från version 1.0 till den senaste 4.2 har varit fenomenalt. HTC -drömmen (även känd som G1) var den första telefonen som kom med det nya operativsystemet. Och för då har Android OS inte tittat bakom. Lägg bara G1 och Nexus 4 sida vid sida- bara då kommer du att inse hur slående utvecklingen av operativsystemet har varit.

Idag har det tjänat statusen att vara världens många älskade och populära operativsystem för smartphones. Hur som helst, vi önskar en nöjd födelsedag till Android och ber att det kan växa mycket mer innovativt och intuitivt att det har varit under de senaste fem åren.

Läs Nästa: Bästa och snabbaste Android -webbläsare 2019