HDD-driven bordtennisrobot

krav att knyta upp dina ping-pong-färdigheter? ingen att leka med? Det är okej, du kan alltid utveckla en svår kördriven Ping Pong Sphere Launcher!

[Vendel Miskei] måste gilla 3D-modellering. Han har tagit upp hela sitt jobb i någon typ av 3D CAD-program (strukturerna ser vagt ut som SketchUp?). Det utnyttjar två hårddiskar, en datortillförsel, mycket PVC-rör, en mikrovågsynkronmotor, liksom en överliggande ljusprojektor!

För att de svåra enheterna ska greppa ping-pongbollarna, verkar det som om [vendel] elimineras allt men en av skivorna, sedan limmade lite skum till det, liksom det som visas som gummit från en bordtennispaddla på toppen. Han har också gjorts utnyttjande av den ursprungliga svåra drivsituationen genom att klippa änden av sig till ämnet av tallriken. Det verkar vara ganska effektivt!

Den överliggande ljusprojortorn utnyttjas verkligen som en praktisk viktad betyder hela projektet. Den återvunna mikrovågsmotorn indexerar sfärerna i en hink, vilket möjliggör för ett stort antal sfärer som ska köpas! Stick runt efter pausen för att se några av de otroliga 3D-renderingarna i projektet, liksom den faktiska bordtennisroboten som spelar ett spel med sin mästare!

[Tack för tipset Paul!]