Apple tillkännager “TV” -app för Apple TV / TVOS och iOS

Apple har använt dagens “Hello Again” mediehändelse för att stärka sitt arsenal av förstapartsappar genom att introducera en ny app som heter “TV” på TVOS och iOS För filmer och TV -program guide och upptäckt.

Apple har visat att förbättra villigheten att erbjuda ytterligare tjänster och värde för konsumenter och ägare av sin hårdvara genom att släppa nya mjukvaruupplevelser på sina stora plattformar. Släppet av TV -appen belyser återigen det engagemanget genom att ge användarna ett omedelbart och smart sätt att se filmer och TV -program från alla installerade appar, under ett enhetligt tak.

Huvudtanken här är att samla alla filmer och visar att noter från partnerleverantörer i ett enda appgränssnitt och sedan länka det noterade innehållet från enskilda appar för dessa partners genom djup koppling för mycket mer information och uppspelning av det valda innehållet.

TV -appen sammanställer inte bara allt innehåll från appar och iTunes för omedelbar åtkomst under kategorin Visa nu utan innehåller också funktioner som nästa och rekommenderas. Naturligtvis när du överväger överflödet av appar och det efterföljande innehållet som TV -appen kommer att generera, behöver du lite smartare kontroll- och filtreringstekniker, som är där dessa och ytterligare funktioner verkligen lyser.

Medan nästa är en funktion med ett uppenbart syfte, rekommenderas rekommenderade en lista över “trendande show och filmer, inklusive samlingar som handplockas av Apples kuratorer och dedikerade kategorier och genrer som barn, sci-fi och komedi.”

För dem som har en hel film- eller TV -programkollektion som samlats in från iTunes, kommer de att hitta allt det innehållet i biblioteksavsnittet i TV -appen. På liknande sätt har Apple också kastat i ett butiksavsnitt som gör det möjligt för användare att välja “nytt innehåll över videotjänster som de ännu inte har laddat ner eller ännu inte har prenumererat på, tillsammans med de senaste utgåvorna på iTunes.”

Förutom TV-appen har Apple förbättrat Siri-funktionaliteten ännu mer inom TVOS för Apple TV med uppdaterad live-in. Siri är nu medveten om live -sportevenemang så att användare helt enkelt kommer att kunna be Siri att “titta på” ett visst spel eller till och med kontrollera vilka spel som är på vid den tiden. Det, och Siri kan också utnyttja ytterligare detaljer om spelet.

TV-appen kommer att göras tillgänglig för både TVOS och iOS i december tillsammans med Single-Sign på funktionen som helt gratis mjukvaruuppdateringar, medan Live Tune-In Siri-funktionen är live bäst nu på alla Apple TV 4-enheter.

Du kanske också vill kolla in:

Minecraft -app för Apple TV -släppdatum tillkännagavs, här är detaljerna

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om alla de senaste från Microsoft, Google, Apple och webben.