Android P ripar verkligen iPhone X Navigation Gestures

Googles pågående Google I/O -utvecklarkonferens ser massor av nya och intressanta funktioner anländer till Android och det medföljande ekosystemet som det bygger på, och med Android P för närvarande maskar det för närvarande för att det maskar sin Vägen genom utvecklingsprocessen finns det mycket att få tänderna in.

Google har nu delat lite ny information om hur Android P kommer att fungera och viktigare, hur användare kommer att interagera med den när den lanseras senare i år. Några av dessa sätt verkar snabbt bekanta för alla som också har använt en iPhone X, med Android P: s nya navigationsgester och gränssnitt som lånar tungt från Cupertino.

“Som en del av Android P introducerar vi en ny systemnavigering som vi har arbetat med i mer än ett år nu,” sa VP för Android Engineering Dave Burke, tydligen helt omedveten om det faktum att det han skulle Meddela redan någon annanstans. “Och den nya designen gör Android multitasking mer lättillgänglig och lättare att förstå.”

Om Google verkligen har arbetat med sina nya gester i ett år, borde det förmodligen ha gett upp och lånat från Apple. När allt kommer omkring är det troligt att det är vad många kommer att anklaga det för.

När Android P -fartyg kommer de traditionella hem- och multitasking -knapparna som vi alla nu är vana vid att försvinna. Det betyder att bortsett från den bakre knappen som visas i appar kommer den enda pillerfältet längst ner på skärmen att vara det enda sättet att användare kommer att kunna navigera genom Android, och den ser misstänkt ut som en kortare version av gestbaren Inbyggt i iOS på iPhone X.

Det ser inte bara ut. Det fungerar också för det mesta.

Att svepa uppåt kommer att se ett multitasking -gränssnitt visas med en vänster eller höger svep som rör sig användare genom sina senaste appar. Att svepa upp igen öppnar applådan, med en kran av p -piller som återvänder användare hem. Dessa gester fortsätter också att fungera i appar.

Ytterligare att efterlikna Apples iPhone X, svepa höger eller vänster på p-piller kommer att röra sig mellan de senaste apparna när som helst, vilket gör ett snabbt sätt att växla mellan appar snarare än att åberopa något som ett split-screen-läge. Detta är något iOS -användare älskar om iPhone X och dess gestbar, och vi är säkra på att Android -användare också kommer att göra.

Utvecklare kan prova den nya Android P -byggnaden nu, beroende på enheten de äger, och den slutliga versionen kommer att levereras senare i år.

(Videokälla: The Verge [Facebook])

Du kanske också vill kolla in:

iOS 11.3.1 Jailbreak: Säkerhetsforskare framgångsrikt jailbreaks iOS 11.3 med Cydia som körs på iPhone

Android P DP2 Beta 2 OTA -nedladdning för Pixel, Oppo, Vivo, Mi Mix 2s, OnePlus släppt via Beta -programmet

Fortnite 4.1 -uppdatering komplett med lappanteckningar släppta, här är detaljerna om den

PUBG Mobile 0.5.0 APK, iOS nedladdning av engelsk version är överhängande

Nedladdning: iOS 11.4 Beta 4 IPSW & OTA, TVOS 11.4, WatchOS 4.3.1, MacOS 10.13.5 Släppt

Jailbreak iOS 11.3 / 11.3.1 / 11.2.6 På iPhone och iPad [Statusuppdatering]

Ladda ner iOS 11.3.1 IPSW-länkar, OTA-uppdatering med fix för tredjeparts skärmreparationsproblem

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om allt det senaste från Microsoft, Google, Apple och webben.