Alla tre nästa generations spelkonsoler, Xbox, PlayStation 4 och Wii U, som ska drivas av AMD GPU: er [rapport]

med Microsofts Xbox 360 och Sonys PlayStation 3 för närvarande mitten av livet, och Nintendos Wii redan på väg på väg För att ersättas av företagets Wii U, ser Take redan till vilken hårdvara som kommer att driva ersättningarna av denna generations spelkonsoler.

Enligt PC Hardware Site HardoCP kan alla tre stora nya konsolerna sporta ett AMD-tillverkat och utvecklat grafikchip. Om rykten är korrekt, kan den nuvarande PlayStation 3-delleverantören NVIDIA befinna sig som sitter ut denna omgång av nästa generations spelkonsoler.

Med hänvisning till källor från årets E3-videospelkonferens föreslår HardoCP att det kan vara AMD allround denna generation.

Det som ser ut att vara en “klar affär” vid denna tidpunkt är att AMD kommer att vara GPU -valet på alla tre nästa generations konsoler. Ja, alla stora vapen i konsolvärlden, Nintendo, Microsoft och Sony, ser mycket ut att vara en del av Team AMD för GPU. Det är korrekt, Nvidia, “Ingen soppa för dig!” Men Nvidia visste redan detta, nu gör du det också.

Spekulationer antyder också att alla tre maskiner kan drivas av IBM CPU: er, med Sony ännu inte beslutat men tänkte välja IBM -rutten.

Microsoft förväntas vara den första som marknadsför med en efterträdare till sin populära Xbox 360 -konsol, men HaroCP hävdar att den betydande framgången för Microsofts Xbox Kinect Motion Controller kan antyda Redmond -outfit som beslutar att försena planerna för en ny konsol. Varför ersätta något som fortfarande säljer med lastbilen?

Det senaste offentliga uttalandet Microsoft har också lett till att vi tror att det kan försena planerna för nästa generation Xbox för ytterligare ett år eller två på grund av Kinect -framgången.

Medan vi älskar nya spelkonsoler lika mycket som någon annan, måste vi komma överens om att en ny enhet bildar Microsoft bara inte är så troligt att göra ett utseende ännu, även om vi misstänker att de är bra och verkligen på väg att ha en Allt utom redo borde de ändra sig.

Vi vet redan att Nintendo kommer att ta med sin fruktansvärt namngivna Wii-U för att marknadsföra en tid 2012. Med sin intressanta pekskärmskontroll ser vi fram emot att se vad Nintendo har upp ärm i ett försök att ta på sig Microsoft och Sony i Hardcore -spelutrymmet.

Sony slickar för närvarande sina sår efter hela PSN -hackningsdebakelet. Kommer de att lansera en ny PlayStation -konsol när som helst snart? Vi är inte övertygade, och den nuvarande PS3 kryssar så bra som den någonsin har gjort.

(via Neowin)

Du kan följa oss på Twitter eller gå med i vår Facebook -fan för att hålla dig uppdaterad om alla de senaste från Microsoft, Google och Apple.