Vetenskapen bakom förbättrar omvandlare

[Ludic Science] visar oss de grundläggande principerna som ligger bakom den ödmjuka förbättringsomvandlaren. Vi alla tar dem för givet, speciellt när du kan göra din egen förbättrad omvandlare eller köpa en för bara några dollar, men det är ofta bra att komma tillbaka till grunderna och förstå exakt hur sakerna fungerar.

Kretsen i fråga är förmodligen så grundläggande som det blir när det gäller en förbättrad omvandlare, och är inte riktigt en funktionell design. Men det hjälper till att bilda vad som händer, och exakt hur en förbättrad omvandlare fungerar, med bara några delar, en skruv, emaljerad tråd, diod, kondensator och en tryckknapp installerad på ett bräda.

Videon fortsätter att visa oss vetenskapen bakom en förbättrad omvandlare, som börjar med att lägga till ett batteri från vilket induktorn lagrar en laddning i form av ett elektromagnetiskt fält. När knappen släpps kollapsar magnetfältet, och detta utlöser en spänning i kretsen som sedan matas genom en diod och laddar kondensatorn lite. Om du växlar snabbknappen fortsätter kondensatorn att ladda upp, och dess spänning börjar stiga. Detta skapar sedan en större spänning på utgången än ingångsspänningen, beroende på induktorns värde. Om du skulle använda den här designen i en verklig ansökan, skulle du självklart använda en transistor för att göra bytet snarare än en tryckknapp, det är så mycket snabbare och du kommer inte få ont med ont.

Det här är väldigt grundläggande saker, men videon ger oss en fantastisk förklaring av vad som händer i kretsen och varför. Om du gillade den här artikeln är vi säkra på att du kommer att älska Hackadays egna [Jenny List] beskriva allt du behöver veta om induktorer.

(Uppdaterad tack vare [Unferium] – Jag gjorde ett misstag om det magnetiska fältet som kollapsade när knappen trycks in, när det i verkligheten är när knappen släpps ut som det händer. Utrustning av förvirring.)