Google Tone låter dig dela URL: er med andra användare som använder Sound [Video]

Google har just lanserat en ny experimentell Chrome -förlängning, som låter användare dela länkar med andra som ligger inom en öronskott. Den här nya funktionen är lämpligt kallad Google Tone och använder ljud för att överföra information från din dator eftersom den plockas upp av MICS i närliggande.

Att använda Sound för att överföra information är inte en helt ny idé, med Chirp för Android som har varit den första som ger en sådan teknik till konsumenterna över smartphones. Medan ChIRP uteslutande indikerades för Android-plattformen, verkar Googles ton ha ett visst och till punktsyftet för tillfället och att kunna dela endast URL-adresser med andra användare i närheten.

Enligt ett blogginlägg från Google Research:

“Den första versionen byggdes på en eftermiddag för skojs skull … att utbyta designfiler fram och tillbaka medan de samarbetade om UI -design och för att bidra med relevanta länkar utan att avbryta konversationer.”

Eftersom det är ljudbaserat finns det naturligtvis några inneboende begränsningar för användningen och effektiviteten i denna teknik. I en något bullrig miljö kan informationen – ljud – inte bäras så långt, och någon vägg däremellan kommer att blockera överföringen med tanke på hur ljudvågor reser. Enligt teamet bakom projektet var den allra första versionen av verktyget ganska effektiv men det uppnåddes på bekostnad av en hemsk klingande överföring. Som ett resultat säger Google: ”Vi spelade det utöver utbudet av mänsklig hörsel. Eftersom massor av bärbara mikrofoner och nästan alla videokonferenssystem är optimerade för röst, förbättrades det dock tillförlitligheten avsevärt att inkludera en minimal DTMF-baserad hörbar codec. ” Uppenbarligen är detta ansedda i en majoritet av ljudmiljöer även i lägre volymer och arbetar också över hangouts.

Google medger att även om varje tillverkare måste kunna plocka upp ljudet i teorin, “Inte varje närliggande tillverkare kommer alltid att få varje sändning, precis som inte alla kommer alltid att höra varje ord som någon säger.” Men om en växellåda misslyckas, är det en enkel uppgift, en som normalt innebär en ökning av överföringsvolymen.

Google Tone kan laddas ner från Chrome Web Store -idealet nu från länken som vi har inbäddat nedan. Ge det en bild och låt oss veta vad du tycker om det.

(Ladda ner: Google Tone från Chrome Web Store)

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om all ström från Microsoft, Google, Apple och webben.