Apples VD Tim Cook gör 80% av sitt arbete på iPad och vill att du ska göra detsamma

på baksidan av Apples affär med IBM för att ännu mer närvaro av produkter som iPhone och iPad i Enterprise -miljöer, Apple VD Tim Cook har föreslagit att han slutför cirka fyra femtedelar, eller 80 procent av sitt arbete med bara företagets berömda iPad-surfplatta. Dessutom anser han också att alla borde kunna göra på samma sätt, och med bärbara datorer fortfarande bekvämt överstiga surfplattor i företagets värld, hoppas att Apple och IBM: s nyfundna troskap kan hjälpa till att föreslå balansen.

Som diskuterats i vår ursprungliga täckning av IBM-Apple-affären, som kommer att se paret bygga en infrastruktur för appar som utvecklats specifikt för företag, är uppfattningen ett ovanligt sätt med tanke på de tidigare rivaliteterna för dessa två titaner. Även om Apple konsekvent fokuserar på konsumentens sida av marknaden, förblir IBM en hörnsten i företaget, och som sådan gör det faktiskt idealiska företagets sammanfogning.

Men även om det finns arbete som ska göras innan produkter som iPad kan göra ett mycket mer betraktat märke i företagets värld, är Tim Cook redan att förmedla iPad som ett viktigt verktyg i sitt dagliga arbetsschema och går så långt som Att säga att det tillgodoser 80 procent av en arbetsdagens krav.

Oavsett om detta faktiskt är fallet eller kocken sträcker sig är sanningen, i många avseenden, varken här eller där, för huruvida han och hans andra anställda använder enheten så ofta eller inte, anser Apple åtminstone att det kan göra detta till en möjlighet tack till bindningen med IBM.

Med 100 branschspecifika appar i rörledningen kan detta vara en lång och fruktbar strävan för båda parter som är inblandade, och med Cook till och med tilllade att han kan “föreställa sig dagen då alla i varje företag har [en iPad]” i en chatt med Wall Street Journal, du skulle vara modig att satsa på att detta är fallet under kommande år.

Sedan starten har iPad praktiskt betraktats som en konsumtionsenhet, med spel och musik / filmappar rikligt. Men med Apple som har gjort betydande framsteg inom utbildningen verkar företaget det naturliga nästa steget för ett samordnat övergrepp, och det kommer att vara intressant att se vad som kommer av det.

(Källa: WSJ)

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om alla de senaste från Microsoft, Google, Apple och webben.