Android 2.2 Froyo fångade kör på en HP -pekplatta! [VIDEO] [UPPDATERING]

En ny video som laddats upp idag visar en äldre version av Android som körs på HP: s nu-Discontinued WebOS-baserade TouchPad-surfplatta.

Videon har laddats upp på YouTube av en person som går under namnet MSACRA. Det har lite tveksamt backstory, som går något i linje med Msacras kollega som beställer en 32 GB $ 99 hk pekplatta från det bästa köpet och när du får surfplattan upptäcks det – istället för WebOS – Googles Android OS är installerat på den .

Videoens beskrivning säger:

En kollega beställde sin HP -pekplatta för $ 99 från BestBuy, det här är 32G, när han fick det, kom det med Android redan på den, jag beställde bara min, så om någon förstår exakt hur Android går på det, vänligen meddela mig.

Det verkar ganska osannolikt för oss att HP ska skicka en pekplatta -system med Android på det. Kanske är det ett testsystem som HP kan ha använt för att se exakt hur Android kör på TouchPads extremt kapabla hårdvara, som de tydligen gjorde med iPad (WebOS upptäcktes vara dubbelt så snabb på iPad jämfört med dess prestanda på pekplattan ).

En kommentar på YouTube -videon antyder att det kan vara en läckt gadget med en dev -utveckling av Android installerad av Quirc. Vi såg oss omkring och kunde inte upptäcka något som är förknippat med Android/HP för termen quirc. Låt oss förstå om du upptäcker något om det.

Våra besökare bör förstå att en grupp av fyra designers har initierat TouchDroid -projektet. Jobbet syftar till att ta med Android 2.3 “Pepparkakor” till HP -pekplattan med Android 4.0 “Ice Cream Sandwich” som förväntas överföras när den dyker upp senare i år. Detta skulle tekniskt göra $ 99 hk pekplatta till den billigaste och snabbaste Android -surfplattan.

HP avslöjade avbrottet av alla WebOS-baserade smartphones såväl som dess enda surfplatta-pekplattan-den 19 augusti. Beslutet kommer från alla ogynnsamma presskommentarer såväl som den absolut dystra försäljningen av pekplattan.

Det finns en fantastisk möjlighet att detta kan vara falskt. Men det är lika troligt att detta bara kan vara verkligt. Pekplattan packar androidvänlig hårdvara, som skulle göra Googles mobilt operativsystem på det ganska enkelt. Här är själva videon, den är ganska skakig så titta inte om du lätt blir illamående:

Vi kommer att meddela dig om någon typ av uppdateringar angående den här historien. Uppladdaren har lovat att dumpa /system samt publicera sina resultat på internet, vilket definitivt skulle avslöja mer fascinerande information.

(via Android såväl som jag)

Uppdatering: Besökare Ethan har låtit oss förstå att det är riktigt Quic (Qualcomm Innovation Center). Qualcomm etablerade verkligen Snapdragon S3 Dual-Core Chip som användes i pekplattan, så det är helt möjligt att denna kan vara testenhet.

Du kan följa oss på Twitter eller gå med i vår Facebook -fan för att hålla dig uppdaterad om allt det senaste från Microsoft, Google samt Apple.