Tesla bekräftar att det dumpar ultraljudssensorer och bara använder Tesla Visions -kameror

Tesla har meddelat att det kommer att sluta sätta ultraljudssensorer i sina bilar, istället förlitar sig bara på kameror för saker som autopilot. Flytten kommer efter att Tesla bekräftade att den skulle använda Tesla Vision -kameror förra året.

I köp för att få autopilotarbete har Tesla Automobiles historiskt skickat med en kombination av kameror och ultraljudssensorer för att få allt att fungera.

Electrek konstaterar att det fanns “åtta kameror, en framåtriktad radar och flera ultraljudssensorer runt sina fordon.”

Men det är nu helt på väg att förändras, med Tesla enligt uppgift om åsikten att det bästa sättet att imitera hur människor driver bilar är att få autopilot att se vad de ser och inget mer.

Du skulle tro att mycket mer data skulle vara bättre, men Teslas idé är att vägarna utvecklas för människor som navigerar dem med ett visionbaserat system-de naturliga neurala näten i hjärnan. Biltillverkaren anser att det är bäst att försöka replikera det rent med kameror och syntetiska neurala nät och inte låta radardata förorena systemet.

Tesla säger att det tar bort ultraljudssensorer från Model 3 och Model Y, med Model S och Model X som gör samma omlokalisering från och med 2023.

Detta innebär emellertid att vissa funktioner inte kommer att vara tillgängliga initialt-även om Tesla säger att det kommer att föra dem till icke-ultrasonic avkänningsbilar så småningom. Dessa inkluderar Park Assist, Autopark, Summon och Smart Summon.

Du kanske också vill kolla in:

Nedladdning: iOS 16.1 Beta 4 släppt som offentlig lansering närmar sig

Hur man fixar Bad iOS 16 Batterilivslängd [Guide]

Jailbreak iOS 16.0.2 på iPhone och iPad -statusuppdatering

iOS 16 Kompatibel och stödd iPhone, iPad, iPod Touch -enheter

iOS 16 dolda funktioner: 100+ förändringar Apple berättade inte om oss om

Nedladdning: iOS 16.0.2 OTA -profilfil, IPSW Links släppt

Ladda ner iOS 16 Final IPSW -länkar och installera på iPhone 13, Pro, 12, Pro, 11, Pro, XS Max, X, XR, 8, Plus [Tutorial]

Du kan följa oss på Twitter, eller Instagram, och till och med gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om alla de senaste från Microsoft, Google, Apple och webben.