Apple enligt uppgift arbetar med Sleep Tracking-app för Watch, HealthKit Expansion

Om källor ska tro, ser det ut som om Apple kan ha höga planer på att öka Apple Watchs förmåga från ett hälso- och välbefinnande perspektiv .

Som det för närvarande står, har Apple Watch ett gäng integrerade sensorer som kan spåra och spela in data, men snarare än att faktiskt agera intelligent på dessa data beror plattformen verkligen på användaren för tolkning och för att fastställa den större bilden. Om Bloombergs senaste rapport är korrekt kan allt detta förändras i framtiden med intelligent analys av sensordata, liksom en mer exakt förståelse av en bärares fitnessnivåer.

Ett antal källor har enligt uppgift bekräftat för Bloomberg att Apple Watch kan vara på väg att dra nytta av ett antal första-party Apple-appar som är utformade för att spåra en användares sovmönster, samt fastställa konditionnivåer från de insamlade data. Utan ytterligare granulär information tillgänglig om hur apparna faktiskt fungerar, är det mycket svårt att dra ihop komplikationerna i den föreslagna lösningen, men det är mycket troligt att funktionaliteten skulle använda rörelsespårning för att spåra en användares sömnmönster, vilket liknar Hur ett antal populära sömnspårare för närvarande fungerar.

Ur perspektivet att faktiskt mäta fitnessnivåer, eller använda Apple Watch för att ge rekommendationer om hur passande en individ är, eller borde vara, Apple kan relativt enkelt använda befintliga pulsdata som Apple Watch redan spårar som en del av dess kapacitet .

Det föreslås att den nya appen, eller appar, skulle registrera nivån på tiden för att hjärtfrekvensen ska sjunka från sin toppfrekvens till vilande nivå i köp till mätning av fitnessnivåer. Förmodligen skulle appen sedan varna användaren och referera till dessa nivåer mot exemplar av ett liknande kön, ålder och viktintervall. Hypotetiskt ändå.

Om dessa nya funktioner finns i verken, skulle det förmodligen vara relativt enkelt för Apple att implementera. All den funktionaliteten kan läggas till med en mjukvarulösning snarare än att behöva göra några hårdvaruändringar på Apple Watch, eller vänta på att en ny serie 3 Apple Watch träffar marknaden.

Enligt rapporten vill Apple nu sin HealthKit -ramverk för att hjälpa användare med deras hälsa och fitness och ge rekommendationer för diagnos, snarare än att bara ge dem spårningsdata och tvinga användaren att göra det bästa av det av sig själva.

(Källa: Bloomberg)

Du kanske också vill kolla in:

Använd iOS 10 sänggåendet för din sömnanalys och spårning, här är hur

100+ iOS 10 dolda / hemliga funktioner för iPhone och iPad [lista]

iPhone 7 Plus vs Galaxy S7 Edge vs Note 7 [SPECS Jämförelse]

Jailbreak iOS 10 / 10.0.2 / 10.0.1 för iPhone, iPad, iPod touch [Senaste statusuppdatering]

Ladda ner iOS 10, 10.1, 10.0.2 Länkar och installation på iPhone 7, 6S, 6, Plus, SE, 5S, 5C, 5, iPad, iPod [Tutorial]

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om alla de senaste från Microsoft, Google, Apple och webben.