6 Funktioner att prova när du får Android Oreo

Android Oreo har varit ute ett tag nu men inte alla har det. Om vi går efter distributionsdiagrammet har endast 0,7 % av användarna tillgång till Android Oreo (0,5 % för 8,0 och 0,2 % för 8,1). Jag fick nyligen Oreo -uppdateringen på min Xiaomi Mi A1. Här är de saker som jag är mest upphetsad över.

Anmälan snooze

Jag älskar absolut den här funktionen. Jag har alltid varit den typen att avfärda en anmälan och sedan glömma det helt. Att snoozing ett meddelande är exakt vad jag behövde. Visst, det finns några tredjepartsappar som utför den här funktionen men ingen av dem kan matcha smidigheten i systemnivåintegration. För att snooze ett meddelande, dra meddelandet precis som du skulle göra när du avfärdar det; bara långsamt. Du ser klockikonen vid kanten, knackar på den och ställer in tiden för påminnelsen.

SMART TEXT VAL

Textval har förbättrats mycket i Android Oreo. Nu kommer operativsystemet att veta vilken typ av text du har valt. Om du till exempel väljer en adress ger det dig möjligheten att öppna den direkt i Google Maps. Ett annat exempel på urval av smart text är telefonnummer. När du väljer ett telefonnummer ger det dig möjligheten att öppna det i uppringaren.

Anmälan

Android Oreo har lagt mycket fokus på bättre anmälningshantering. Med meddelandekanaler kan du hantera olika typer av anmälan om en app skicka. Från och med nu stöder inte många appar den här funktionen så vi kommer att använda Google Maps.

Se också: 5 Google Play Music Tips and Tricks

Öppna Google Maps på din telefon och starta navigering. När navigeringen pågår, svep ner och tryck på kartan meddelandet i aviseringsskuggan. Välj alla kategorier. Du kommer att ange de huvudsakliga inställningarna för meddelanden. Härifrån kan du kontrollera vilken typ av anmälan som Google Maps kan skicka dig. Titta runt och hitta ett område, till exempel kör aviseringar. Stäng av vippan om du inte vill få meddelande om just den saken.

Bild i bilden

Bilden i bilden är inte en ny funktion på något sätt. Men det är första gången det har implementerats systemmässigt. Återigen stöder inte många appar bild i bilden just nu. Men här är din du kan testa det just nu.

Öppna en inbäddad video i Google Chrome.

Spela videon.

Ange helskärmsläge.

Tryck på Home -knappen.

Videon spelar inte via bild i bildläge.

Tema uppspelningskontroller

Det har inte skett många visuella förändringar i Google Play -musik sedan länge. Android Oreo ändrar det också. Men bara lite.

Spela vilken låt som helst eller video i Google Play Music, YouTube eller via Google Chrome. Dra ner aviseringspanelen och se uppspelningskontrollerna. Det ändrar nu färgen enligt albumkonsten eller videominiatyren.

Nattlampa

Inte många enheter stöder nattljus, även om du kör Android Oreo. Det beror på hårdvaran för din enhet.

Om din enhet stöder nattljus, gå till displayinställningen, slå på den och ställ in en lämplig intensitet.

Missa inte: Google Assistant genvägar – allt du behöver veta

Vänta lite, Twilight har varit tillgänglig i flera år så varför behöver vi nattljus? Tja, för det är djupt integrerat i systemet. Prova detta – slå på Twilight och försök med en APK. Du kan inte göra det så länge Twilight körs och det finns en överlägg på din skärm. Detta är inte fallet med nattljus.