Microsofts smartwatch kommer att ha 11 sensorer, fungerar tvärplattform

Nu när Google har väl såväl som verkligen visat sin hand i smartwatcharenan, är alla ögon fast på Apple såväl som det antagna iWatch-uttalandet som har blivit blyerts i för oktober tid. Med allt fokus på dessa två företag har Microsoft flög något under radaren, men nya rapporter tyder på att HET -programvaruapplikationsgiganten kan ha sitt extremt eget smartur på metoden med en liknande tidsram för oktober.

Även om äkta detaljer fortfarande är förståeligt skissartade, är ordet på gatan just nu att Microsofts klocka kommer att se ut som ett fysiskt fitnessband som Nike Fuelband eller Fitbit Flex snarare än den typfaktor som LG såväl som Samsung har gått med. Konstigt nog har rykten också att klockans skärm är på insidan av bärarens handled, snarare än utsidan som en traditionell klocka. Vi har oro över storleken såväl som hög kvalitet på den skärmen förutsatt att sådana nyheter, men vi kommer att reservera bedömning tills vi har sett själva saken.

En källa som talar till Toms hårdvara säger att det enskilda gränssnittet som används av den namngivna klockan är “Slick”, även om det inte har talats om huruvida saken kommer att köra något som liknar Microsofts framstående kakelbaserade UI a la the Windows och Windows Phone Phone Phone Erfarenhet som vi alla nu är bekanta med. Det som har nämnts är inkluderingen av inte mindre än elva olika sensorer (ja, 11), vilket borde ge klockan tillräcklig kraft för att bestämma alla typer av konstiga såväl som underbara saker, förmodligen med hälso- och hälsospårning i åtanke. Hälsa och välbefinnande visar sig vara hörnstenen i både Apple såväl som Googles senaste rörelser, med smartur som säkert kommer att vara integrerade i sådana saker. Microsoft som uppfyller en liknande väg bör inte överraska någon var.

Fitbit flex

Slutligen, liksom mest betydande för många, är nyheten om att Microsoft tros arbeta med ett API för klockan som skulle se kompatibilitet sträcka sig utöver Windows Phone och ta med iOS såväl som Android till spel. IWatch kommer uppenbarligen att vara en Apple-bara affär, liksom de som använder Android Wear kommer bara att fungera med Android-smartphones. En verkligt plattforms agnostisk klocka från Microsoft är ett extremt fascinerande förslag.

Nu kräver vi bara att se en på riktigt.

Skulle du köpa ett sådant smartur från Microsoft, förutsatt att det blir äkta i oktober? Låt oss förstå i kommentarerna nedan.

(Källa: TomShardware)

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om allt det senaste från Microsoft, Google, Apple och webben.