Cramming för SparkFuns autonoma bilkonkurrens

[Paul Breed] deltog i årets autonoma bilkonkurrens på Sparkfun Electronics. Som med många projekt snubblade tidsfristen verkligen på honom och han hamnade på en massa kodutveckling i de avtagande dagarna före tävlingen. Hans erfarenheter delas i detta senaste blogginlägg.

En stor del av hårdvaran är ett laserområdefinnare som används för väggen efter. Detta förklaras bra i videon efter pausen, men du kan se den sida som pekar blå låda i bilden ovan. [Paul] spenderade också mycket tid på att förbereda sig för kontrollpunktsdelen av kursen där bilen skulle behöva passera genom en röd hoop. Han arbetade lång och hårt på en bildbehandlingsinställningar för att hitta och navigera på dessa hoops innan de lär sig att de skulle vara placerade på kända platser och det skulle vara mycket lättare att använda en väg följande teknik för att slutföra utmaningen.

Han hade några follies längs vägen. Vid en tidpunkt vid felsökning av bilen – som var ansluten till sin bärbara dator med hjälp av Ethernet – kom det ifrån honom. Detta rippade NIC ideal ut ur datorns baksida. Och på dagen för evenemanget hade han några låga batteriproblem som zappade sina laserkalibreringar. Men [Paul] rullade med stansarna och slutade med det som låter som en riktigt spännande upplevelse som deltar i tävlingen.