Officiell lansering av Asus Tinker Board

tidigare i år meddelades en ny enstaka dators dator, och gjorde därefter sin väg på marknaden. Tinker-brädet var lite annorlunda än resten av grödan av Raspberry Pi Lookalikes, det kom inte från ett nej-namnföretag eller en crowdfunding-plats, istället kom det från ett pålitligt namn, Asus. Som ett resultat är det en mycket högkvalitativ maskinvara, som vi påpekade när vi utvärderade det.

Tyvärr, även om vi var otroligt förvånade över själva styrelsen, pannade vi Asus-mjukvaran och stödja tiden, eftersom det var så fläckigt att det var obefintligt. Vi hade nått ut till ASUS samtidigt som vi skrev översynen men fick inget svar, men de kontaktade oss med en ledsen berättelse om några tinkerbrädor som hittade sig på marknaden tidigt, innan deras officiella lansering och innan de hade satt ihop sitt stöd. Vi uppdaterade vår recension i enlighet med detta, trots allt är det en mycket bra produkt och vi tyckte inte om att behöva panorera det i vår recension.

Den här veckan har nyheterna kommit igenom från Asus att de nu har lanserat styrelsen officiellt. Det finns en ny OS-version baserat på Debian 9, som har maskinvaruacceleration för både Chrom-webbläsaren och den medföljande UHD-mediaspelaren. Det finns också en kommande Android-frisättning, men det är fortfarande i beta vid skrivningstid och det finns lite mycket mer information.

Tinker-brädet är ett av de bästa av den nuvarande grödan av hallon Pi-liknande enstaka datorer, och det sträffar lätt PI själv på många räkningar. För att se den lanserades tillsammans med en meningsfull programvara och support, ger det en chans att visa sig. I vår ursprungliga recension uppmanade vi Tech-Savvy-läsare att köpa en ändå, nu har det några av de backup det är värd att vi skulle uppmana dig att köpa en för dina icke-tekniska familjemedlemmar också.