Javascript Art är i URL

[Alexander Reben] gör Tech Art, liksom nu är han motiverar dig att göra exakt samma – inom en webbadress. Gimmicken? Gör koden lite tillräcklig för att forma data delen av en länk. Förutom att hjälpa till med det har han satt upp en webbsida som komprimerar såväl som wraps-kod från webbadressen samt sätter in den i html på flugan. Hans webbplats tillämpar i huvudsak eller un-applicerar alla tekniker för JS-minifiering i webbadressen, samt blir det i innehåll.

Så, till exempel, https: //4qr.xyz/c/? Ejzzsm3jyvcizy_kseeabxjbd4 komprimerar till en webbsida som säger “Hello World!”. Men det roliga börjar verkligen när du börjar kosta upp “konst” i JavaScript eller HTML5. Det finns några exempel på galleriet idealiskt nu, men [Alexander] vill att du ska bidra med din egen. Bannern är från den här länken.

Något slår oss som fishy om att passera JS-kod opaquely i länkar, men med tanke på att webbadressen avkodar på [Alexander] s server, ser vi inte XSS Assault än. Om du kan upptäcka säkerhetsproblemet med den här inställningen, eller mycket bättre än om du komponerar en bra animering, låt oss förstå i kommentarerna.