Android -slitage för iPhone är nästan förberedd för introduktion

Smartwatches är alla populära just nu, liksom med Apple som kommer in i striden med sin Apple Watch under de kommande veckorna, alla ögon är där marknaden kommer att ta oss. Google har redan spelat i området ett tag nu, liksom Android Wear har visat sig mildt framträdande medan han inte snarare når de höjder som många kan ha hoppats.

Problemet med Android Wear, åtminstone enligt de med iPhones, är att det inte stöder Apples hårdvara. Vi har redan sett en utvecklare plocka på Android Wear samt upptäcka att det verkligen kan krävas att arbeta med iOS i viss kapacitet såväl som det är till och med iOS-liknande kod dold inom den senaste utvecklingen av Android, men det är inte den exakt samma som officiellt stöd. Enligt en ny rapport kan det dock vara i horisonten.

Det har ryktats ett tag att Google arbetar med att satla Android Wear -kompatibilitet till iOS. Förutom nu i en special för kanten förklaras det att Google är nära att släppa en kompis -app som skulle möjliggöra iPhones såväl som smartur som LG G Watch R för att prata med varandra. Enligt källan fungerar Android Wear uppenbarligen bra med iOS -aviseringar, även om vissa arbete fortfarande kan behövas för att få mer avancerade funktioner förberedda för primetime. Stöd för Google -appar som Gmail bör också vara på korten.

Medan Apple Watch är i horisonten har Googles hårdvarupartners haft ett par års avanceringstid som kan säkerställa förbättringar jämfört med Apples allra första smartur under de kommande månaderna. Även om ingen förstår vilken typ av släppcykel Apple Watch kommer att hålla sig till, kan det upptäcka sig själv överträffad i någon typ av smartwatch -hårdvarupopp som startar.

Av programmet är den största frågan här kanske inte får det att fungera men snarare att få det förbi Apples apputvärderingspersonal. Appar som diskuterar Android har haft svårt att stanna i App Store tidigare, liksom Android Wear kan bara träffa alla rätt knappar för att bli avvisade.

Vi misstänker att Google skulle använda sitt I/O -seminarium som en plattform för att göra ett sådant uttalande i år, men innan det, vad som är rent antagande i bästa fall.

Är du upphetsad av Android Wear -kompatibilitet som kommer till iOS? Eller tror du med Apple Watch som släpper den här månaden, det är lika bra sent för Google?

(Källa: TheVerge)

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om allt det senaste från Microsoft, Google, Apple och webben.