Game Over: Google stänger av Stadia

Google har idag avslöjat sitt mål att avsluta stödet för Stadia Game Streaming Service den 18 januari 2023.

Flytten, som är en chock för vissa, men inte nödvändigtvis alla marknadskontor, innebär att spelare kommer att kunna spela titlar med fram till det datumet.

Google säger att flytten kommer efter erkännandet av att Stadia -tjänsten inte har visat sig så framträdande som den ursprungligen förväntat sig och noterade att det har fattat beslutet att börja avveckla det.

För några år sedan introducerade vi också en konsumentspeltjänst, Stadia. Förutom att Stadias metod för att strömma spel för konsumenter utvecklades på en stark innovationsstiftelse, har det inte fått dragkraften med individer som vi förväntade oss så vi har fattat det utmanande beslutet att börja avvisa vår Stadia -streamingtjänst.

Det finns dock några bra nyheter för dem som redan har köpt Stadia -hårdvara och programvara. Google säger att det “kommer att återbetala alla Stadia-hårdvaruköp som gjorts med Google Store, liksom alla spel samt tilläggsmaterialköp gjorda med Stadia-butiken.” Spelare kan fortsätta att använda vad som helst så typiskt med 18 januari, men efter det kan de förvänta sig att en återbetalning omedelbart ska behandlas i mitten av januari.

När det gäller den innovation som kommer att driva Stadia, säger Google att vi troligen borde förvänta oss att det kommer att användas någon annanstans inklusive på YouTube, Google Play, såväl som i världen av AR.

Du kanske också vill inspektera:

Nedladdning: iOS 16.1 Beta 3 släppt

Hur man reparerar dålig iOS 16 Batterilivslängd [guide]

Jailbreak iOS 16.0.2 på iPhone samt uppdatering av iPad -skick

iOS 16 Kompatibel såväl som stödd iPhone, iPad, iPod Touch -enheter

iOS 16 dolda funktioner: 100+ modifieringar Apple berättade inte om oss om

Nedladdning: iOS 16.0.2 OTA -profilfil, IPSW Links släppt

Ladda ner iOS 16 Final IPSW -länkar samt ställt in på iPhone 13, Pro, 12, Pro, 11, Pro, XS Max, X, XR, 8, Plus [Tutorial]

Du kan följa oss på Twitter eller Instagram, och till och med gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om alla de senaste från Microsoft, Google, Apple samt webben.