Mamma av alla bälte slipmaskiner

Det verkar som att alla bygger bältesmärken dessa dagar. Du kan tro [Jeremy Schmidt] hoppas bara på bandwagon, men du skulle vara fel. Han tog en hel två år att stila den perfekta bälteskvarnen för hans behov. Nu har han utvecklat sitt perfekta djur, liksom vi måste säga, det är ganska imponerande!

[Jeremy] hade sett slipmaskiner som kan luta, men de flesta lutar hela maskinen, inklusive bordet. Han utformade sin maskin med ett oberoende bord. Det betyder att bältet kan sättas vid vilken typ av vinkel som helst, medan bordet stannar platt. Han har åstadkommit några verkligt fascinerande komplett med ett programskikt i en 45 graders vinkel mot arbetsstycket.

Ingen utvecklas är utan problem. I [Jeremys] -fodral byggde den lådan som fungerar som en mottagare för maskinen och tabellerna. Rutinmässigt fyrkantig rörlager var inte ganska styv nog, så bar lager var metoden att gå. Det allra första försöket att bygga lådan resulterade i ett krökt rör, på grund av spänningarna i svetsning. [Jeremy] var mer försiktig andra gången, flyttade från sektionen till avsnittet av de fyra svetsarna. Detta höll varmt från att bygga upp, liksom lådan stannade rakt.

Det slutliga resultatet är en otroligt styv maskin som definitivt kommer att tåla någonting som [Jeremy] kan kasta på det.

Om du vill se fler bältesmarkörer på jobbet, inspektera [Bob] s löpbandsbälteskvarn eller [Mike’s] -konvertering.