Kinect for Windows Media Center ger minoritetsrapportstil gester till ditt vardagsrum – Ladda ner nu [Video]

Microsofts Kinect lanserades ursprungligen som ett nytt sätt att spela spel som tog rörelsekontrollspelet för Nintendo Wii och gjorde det Verkligen kontrollerfri. Med hjälp av en videokamera och mikrofon ändrade Kinect hur vi interagerar med våra Xbox 360s, men huruvida mycket mer än en nyhet eller en gimmick återstår att se.

Det tog inte lång tid för smarta människor att ta Kinect och återanvända det för alla typer av coola saker, och Kinect for Windows -projektet föddes. Med stöd av Microsoft och använder en version av Kinect -hårdvaran som inte är begränsad på liknande sätt som Xbox 360 -versionen har projektet varit katalysatorn för alla slags konstiga och fantastiska användningar av en Kinect.

Detta nya projekt och efterföljande app har tagit Kinect Control till vardagsrumets mediecenter, vilket gör att användare kan styra Windows Media Center med både röst- och handbaserade gester.

Själva appen kan laddas ner nu i utbyte mot mindre än $ 7, vilket är väl värt utlägget bara för att uppmuntra ännu mer utveckling.

Gester kan användas för att kontrollera alla aspekter av programvaran, med verkliga åtgärder för minoritetsrapportstil som får menyer att whiz by och alternativ som ska väljas. Den inbäddade videon borde ge dig en uppfattning om vad som är möjligt, så det är väl värt att titta på.

Appen har till och med filter för att garantera att alla ljud som kommer från det spelade media inte aktiverar själva Kinect, vilket är ett problem som vissa har noterat med Xbox 360 -versionen av Kinect även om vi inte stöter på sådana problem själva.

Vi kan inte låta bli att bli förvånade över vad folk lär sig att avsluta med Kinect, och det är verkligen ett tecken på att vi lever i framtiden. Alla som har sett minoritetsrapport kommer att ha önskat att vi kunde interagera med datorer på det sätt som Tom Cruise gör i filmen, men nu kan vi verkligen.

Oavsett om du tycker att Kinect är en modefluga i sin spelimplementering eller inte, måste du verkligen förundras över hur det kan förändra hur vi interagerar med gränssnitt som går framåt. Med Kinect och beröringsbaserad hårdvara som kommer i ålder kan den ödmjuka musen och tangentbordet äntligen dö en död.

Det kommer säkert att hända innan Xbox inte behöver en kontrollplatta!

(via Engadget)

Du kanske också vill kolla in:

Microsoft Modded hackad för att spela fint med Apple iPad [Video]

Kinect för Xbox 360 modded för att arbeta med Sony PlayStation 3 [Video]

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om alla de senaste från Microsoft, Google, Apple och webben.