Att göra metall dominoer

nästan lika mångsidiga som ett däck av spelkort, dominoer är ett fantastiskt tillskott till någon regnig dagrepertoar av speluppsättningar. [Apollo] Från YouTube-kanalen [Carbide3D] har tillverkat för sig en anpassad uppsättning dominoplattor fylld med mässingspips.

Skärning av stångstocken till lämplig storlek, [Apollo] sprang några testgravningar och hålstorlekar för mässingspiparna. Det gjorde, allt de behövde var att upprepa gravyr och fräsning av ett annat par dussin gånger, liksom all nödvändig våt och torr slipning och buffning. [Apollo] valde att använda Paint Marker för att lägga till lite extra stil till plattorna, och rekommenderar några andra tillverkare som vill göra detsamma för att ställa in deras gravyrdjup till .01 “så färgmarkören kommer inte att gnidas vid buffning bitarna.

När det gällde att installera mässingsbollarna, underskattade [Apollo] hålen vid .001 “-. 002” för en snygg presspassning – Lägga till att håldjupet är lite större än hälften av bollens diameter. De använde 1/8 “bollar för pipsen och 3/16 bollar för mitten av kakel som också tillåter plattorna att spunna för lite fidgeting roligt under spel. Kolla in byggvideoen efter pausen.

Traditionella dominoer är inte din sak? Kolla in den här LED-versionen. Men om du är mycket mer om att sätta upp dem för att slå ner dem, borde den här lilla Lego ‘bot hjälpa till med processen.

[Via / R / Metalworking]