10 mindre kända Google -appar måste du prova

Google, som vi alla vet är ägaren till Android och har utnyttjat det genom att lägga till många av sina egna appar till Android och sedan göra några av dem som standardsystemappar .

Medan de flesta känner till populära Google -appar som Google Chrome, Gmail och YouTube, finns det faktiskt nästan 100 appar utvecklade av Google och tillgängliga i Google Play Store för nedladdning.

Vissa av apparna är ganska populära, men många av dessa är okända för de flesta Android -användare. Så här är en lista med 10 mindre kända Google -appar som är mycket användbara.

1. areo

Precis som Uber Eats är Areo en matleveransapp som utvecklats och lanserats av Google senast. Tillsammans med hemleveransen av mat erbjuder Google Areo också andra viktiga hushållstjänster som VVS, städning och målning.

Areo tillhandahåller också Hyper Local Beauty Services och du kan boka och schemalägga tjänster enligt din bekvämlighet. Det stöder också flera betalningsalternativ som kontanter vid leverans, nätbank och kredit- eller betalkort.

Relaterad artikel: Bästa kaloriräknsappar för Android

[GooglePlay URL = ””/]

2. Chrome Remote Desktop

Många av er kanske inte har hört talas om detta, men Chrome Remote Desktop är ett snabbt och ett enkelt sätt att fjärråt komma åt din dator var som helst du är. Du måste först ladda ner skrivbordsklienten för att använda appen.

När du har installerat den kan du nu ansluta din PC/Laptop med din telefon och sedan börja på fjärrkontrollera den. Du kan skriva, använda musen för att gå igenom din dator och kan också visa din dator på din mobil.

Läs också: Åtkomst till din dator var som helst med Chrome Remote Desktop -appen

[GooglePlay URL = ””/]

3. Crowdsource

Crowdsource är en Android -app som enbart bygger på användaren. Google har exklusivt utvecklat denna app för att hjälpa användare att bidra till Google Community. Du kan hjälpa Google att göra dess app och tjänster bättre genom att göra snabba och enkla uppgifter i appen.

Du kan bidra på många sätt som, översätta en liten mening, bekräfta namnen och platsen för bilder och landmärken, validera andra människors svar och så vidare. Google ger dig också märken och uppgraderar din nivå varje gång du ger ett betydande bidrag.

Missa inte: 4 fantastiska tapetappar för Android [#8]

[GooglePlay URL = ””/]

4. Expeditioner

Google Expeditions är ett inlärningsverktyg som utvecklats för att hjälpa lärare att ta sina elever på en virtuell turné på populära platser och landmärken runt om i världen. Det fungerar med Google -kartongen eller någon VR -enhet och stöder också turer till undervattens och till och med yttre rymden.

Du kan välja att vara guide eller en utforskare när du använder expeditioner. Baserat på ditt val kommer appen att visa fakta och annan användbar information relaterad till den plats du praktiskt taget besöker. Du kan också spela in platsen, ta anteckningar eller fånga bilder från appen.

[GooglePlay URL = ””/]

5. Google Arts & Culture

I likhet med expeditioner är Google Arts & Culture en virtuell turné -app där du kan besöka populära museer och utforska konstverk av kända människor. Du kan också spara dina favoritkonstverk eller samlingar för att se dem senare eller dela dem med dina vänner.

Appen har också sammanställda samlingar där du kan hitta de viktigaste konstverk som är sammansatta av experter på området. Google har samarbetat med över 1 200 internationella museer och gallerier för att sätta ihop detta i form av foton, videor och manuskript.

Måste läsa: Gör saker snabbare med dessa 7 Android -genvägar

[GooglePlay URL = ””/]

6. Google My Maps

Google My Maps är en subvention i den populära Google Maps -appen. Du kan använda den här appen för att skapa anpassade kartor över dina favoritplatser eller städer och sedan använda dem för att planera din resa eller lägga till anteckningar. Du kan också använda webbversionen för att skapa dina kartor och den synkroniseras automatiskt med appen.

Med hjälp av Google My Maps kan du också skapa en personlig karta över dina favoritplatser som restauranger, parker eller stränder och sedan dela dem med dina vänner eller familj om de besöker din stad. Du kan också hålla reda på alla platser du besöker genom att skapa din egen tidslinje.

Föreslagen läsning: 5 bästa backup -appar för att säkerhetskopiera nästan allt på Android

[GooglePlay URL = ””/]

7. Google Authenticator

Google Authenticator är en säkerhetsapp utvecklad av Google för att lägga till ett extra lager av säkerhet till alla dina Google -appar och konton. Du kan också ställa in den med QR -koder och det bästa är att autentisator inte kräver någon internetanslutning för att fungera och den stöder de flesta leverantörer.

När du har aktiverat Google Authenticator måste du genomföra tvåstegsverifieringsprocessen varje gång du loggar in på ditt Google -konto. Detta innebär att tillsammans med ditt kontolösenord bör du också ange verifieringskoden som genereras av autentisator.

[GooglePlay URL = ”″/]

8. Google Trips

Google Trips är den enda appen du någonsin kommer att behöva om du planerar att åka på en resa Bnull