Asus Zenfone 6 – Smartphone med en twist. Bokstavligen!

ASUS släppte sitt senaste flaggskepp som tillhandahöll Asus Zenfone 6 den 16 maj 2019. Det är verkligen värt det surr det gör inom teknikområdet. Zenfone 6 är bland några av smartphones som erbjuder flip -kameran. Även om den här smarttelefonens primära fokus är runt Flip -kameran, finns det så mycket mer som du borde förstå om.

Jag har personligen använt de tidigare versionerna av Zenfone -serien samt för att vara sanningsenlig jag gillade dem aldrig förrän datum. Detta var främst sedan jag hatade Zenui som de använde för att erbjuda längst. Även om de nyligen har förändrat det såväl som att ge smartphones med vanilj -android -UI. Deras budgetplan smartphones som Asus Zenfone Max Pro M1 samt M2 var mycket framträdande sedan dess kostnad till värde. Asus Zenfone 5 var fortfarande inte ett mycket bättre val att tänka på de kostnader som den tillhandahölls samt konkurrensen med OnePlus 6/6T.

Asus Zenfone 6 kommer säkert att få dig att tro två gånger innan du spenderar de extra dollar på OnePlus 7. Här är alla detaljer du kräver att förstå om Asus Zenfone 6

Asus ZenFone 6 -specifikationer

Visa

Asus Zenfone 6 ger en kant -till -kantskärm precis som den just nyligen släppta OnePlus 7 Pro. Det är en 6,4-tums skärm tillsammans med ett häpnadsväckande 92% skärm-till-kroppsförhållande. Det är en skärm på 600 nits som innebär att läsbarhet utanför aldrig skulle vara ett problem. Det har 19,5: 9 -elementförhållandet vilket innebär att du får ytterligare material på exakt samma gadget jämfört med andra 16: 9 smartphones. En nackdel med den här skärmen skulle vara IPS LCD -panelen. Om du har använt någon typ av smartphone med AMOLED- eller OLED -paneler kommer du att märka skillnaden snabbt med nakna ögon!

Processor såväl som GPU
Asus Zenfone 6 är bland de allra första smartphones i Indien för att packa Snapdragon 855. Den kommer att ta itu med alla uppgifter som kastas på det med enkelhet, särskilt med 8 GB RAM samt 256 GB lagring. Det är 45% snabbare CPU jämfört med föregående generation. Asus Zenfone 6 har på samma sätt Qualcomm Adreno 640 GPU som hanterar spelen såväl som andra grafikassocierade processer med lätthet. Det är 20% snabbare än föregångaren.

Asus Zenfone 6 finns i tre varianter, nämligen 6+64 GB, 8+128 GB samt 8+256 GB. Även om basvarianten bara kommer i 64 GB, har du ett val att öka lagringen så mycket som 2 TB genom det hängivna minneskortsplatsen. På tal om lagring inkluderar det UFS 2.1 som är en betydande nedgradering jämfört med OnePlus 7 som inkluderar den senaste UFS 3.0.

Design såväl som I/O

Asus Zenfone 6 har ett extremt distinkt stilspråk när det gäller videokameramodulen. Den använder en stegmotor för att släta rörelser av vänd medan du byter videokamera från ovanligt till framsidan. Det tar vanligtvis över en sekund och är långsammare jämfört med popup -innovationen som ses på OnePlus 7 Pro. Asus Zenfone 6 har alla hemligheter till den bästa sidan av telefonen, nämligen Power Key, Volume Key samt en klok nyckel. Jag kommer att prata om de kloka väsentliga senare i den här artikeln. Den har också en fingeravtrycksmodul på baksidan av smarttelefonen under den vända videokameramodulen. Längst ner på enheten packar den en inbyggd högtalare, USB-typ C-kontakt samt ett hörlursuttag.

programvara

Asus Zenfone 6 inkluderar Asus Zenui 6 baserat på Android 9.0. I en överblick ser det ut som Stock Android men det har verkligen en hel del av sina tekniker upp ärmarna. De har introducerat ett mörkt läge med Zenui6 som fungerar över alla inbyggda applikationer. En växel såväl som hela ditt system UI skulle förvandlas till den mörka stilen tillsammans med appar som uppringaren, klocka, kalender, datahanterare, etc. De har också introducerat ett enhandsläge för att ändra inställningen för kontroller på skärmen till Gör det mycket mer tillgängligt på 6,4-tums skärmen.

Asus Zenfone 6 har också en klok väsentlig funktion som gör att du kan avsluta Google Assistant direkt. Det finns tre olika växlar för att använda den här knappen, nämligen en enda press, dubbelpress samt en press samt hållknapp. Du kan använda de fördefinierade genvägarna för att anpassa dessa knappar men du har inte valet att anpassas enligt din önskan. Sammantaget känns detta metod mycket bättre än de äldre Zenui -versionerna som var kraftigt hudade.

Kamera

Asus Zenfone 6 packar en distinkt flip -videokamera som fungerar som en bakre videokamera samt en selfie -kamera. Den är full av en 48MP primär videokamera med f/1.8 -bländare. Den har också laser autofokus såväl som 1,6-nanometer pixelstorlek. Asus Zenfone 6 har också en Sony IMX 586 -sensor på huvudlinsen. Den sekundära videokameran är en 13MP Ultrawide-videokamera med ett 125-graders synfält. De har också en funktion där den sekundära videokameran omedelbart korrigerar distorsionen för att förhindranull