Root Galaxy S3 på Android 4.0.4 (GT I9300)

Samsung Galaxy S III är utan tvekan den bästa Android -smarttelefonen idag. Det har väckt fantastisk nyfikenhet och spänning bland mobiltelefonälskare. Alla drömmer om att ha den här fantastiska enheten med tanke på att lanseringen. De nya funktionerna kommer det med att göra det inte bara en av de mest önskade Android -telefonerna utan också den mest tekniskt förfinade enheten. Om du äger den här nya telefonen från Samsung, följ stegen nedan för att root Galaxy S3 på Android 4.0.4 firmware.

Så om du är en nöjd ägare av denna supertelefon, är det första du vill göra att rota din Samsung Galaxy S3. Tack vare XDA-utvecklarna Odia och Chainfire (två välkända namn när det gäller att rota Samsung-enheter), som har gjort det möjligt att rota denna mycket nya enhet. Om du någonsin har förankrat en Samsung -enhet, särskilt Galaxy S eller S2, verkar metoden här vara bekant för dig, men om det inte är så måste du vara mycket mer försiktig.

Observera att genom att förankra din Android -enhet får du åtkomst till systemfilerna på din enhet och privilegium att skriva över dem. Det liknar fängelse på en iOS-enhet. När du har förankrat din Samsung Galaxy S3 kan inte bara installera vissa appar som behöver superanvändarens auktorisation utan också installera skräddarsydda ROM på den.

Vänligen informeras om att rota din enhet kommer att ogiltiga garantin och om proceduren som anges nedan inte följs noggrant, kan det till och med tegla din Samsung Galaxy S III. Var därför försiktig. DroidViews ansvarar inte för samma sak. Om du har några tvivel eller om du stöter på några problem under proceduren, släpp en kommentar nedan. Jag skulle försöka hjälpa dig så snart som möjligt.

Förberedelser

Innan vi faktiskt börjar rota Samsung Galaxy S3, låt oss göra några förberedelser så att du inte tappar några data som sparats på din enhet om något går fel mitt i saker. Det är alltid bättre att vidta försiktighetsåtgärder.

Se till att du har säkerhetskopierat kontakter, meddelanden, samtalsloggposter, appinställningar, APN -detaljer etc. Du kan ladda ner tema gratis appar direkt från Google Play Store. Dessutom kan du använda Samsung Kies för att säkerhetskopiera telefonens data på din dator. Du kan också synkronisera dina kontakter med hjälp av Gmail Sync -funktionen.

När du har säkerhetskopierat dina data, se till att din Galaxy S3 har minst 70% av batteritiden. Det är oönskat att enheten stängs av under proceduren som kan vara dödlig för din kostsamma älskade telefon.

Ditt nästa steg måste vara att slå på USB -felsökningsläget. Du kan göra detta genom att öppna inställningarna> Utvecklaralternativ> USB -felsökning och kontrollera sedan rutan. Glöm inte att göra detta.

Ladda ner och installera Samsung Kies eller Samsung USB -bilist så att din enhet kan kommunicera bra med din dator.

Ladda ner rotpaketet för Samsung Galaxy S3 som består av följande filer:
ODIN3 V1.85.ZIP – eller ODIN3 -V3.04 (Senaste)
CF-Root-SGS3-V6.2.ZIP

Alla förberedelser som görs kan du nu fortsätta att rota din enhet. Följ bara instruktionerna nedan mycket noggrant så kommer du att ha en rotad Galaxy S3.

Steg till Root Galaxy S3 på Android 4.0.4

Extrahera “CF-Root-SGS3-V6.2.zip”. Du hittar en .tarfil i den extraherade mappen med samma namn. Extrahera inte tjärfilen.

Extrahera nu ODIN3-V1.85.zip/odin3-v3.04.zip-filen för att hitta ODIN3-V1.85.EXE.

Dubbelklicka på ODIN3-V1.85.EXE eller ODIN3-V3.04.zip för att öppna programmet.

Jag antar att du redan har aktiverat USB -felsökningen på din enhet som sagt ovan. Om inte, gör det nu.

Nu måste du stänga av enheten och starta den till nedladdningsläge.

För att gå in i nedladdningsläget trycker du och håll in volymen ner Key+ Home (Middle) -knappen samtidigt och tryck sedan länge på strömbrytaren på din enhet. Du kommer att se en skärm som visas nedan. Enheten kommer att be dig att trycka på volymen av avgörande för att gå in i nedladdningsläget.

Anslut nu din Galaxy S3 till datorn med hjälp av en USB -kabel.

Precis som Odin3 -programmet upptäcker din enhet, kommer ID: COM -porten på den att bli gul som visas på skärmdumpen nedan:

Om ID: COM -porten inte har blivit gul, se till att du har installerat Samsung USB -bilisten enligt anvisningen ovan.

I ODIN3 klickar du på PDA-knappen och välj filen “CF-Root-SGS3-V6.2.tar”.

Se till att bara “auto -omstart” och “F. Återställningstid ”vald är kryssad. Tryck nu på startknappen på ODIN3 och vänta på att installationsprocessen är klar.

När installationen är klar ser du ett “pass!” Meddelande på Odin och din enhet startar om automatiskt och det kommer att vara förankrat.

Som ett resultat av rooting -proceduren kommer två verktyg att installeras på din enhet: ClockworkMod Recovery och Superuser -appen. För att verifiera att din enhet har rotats framgångsrikt kan du göra två saker:

Leta efter Superuser -appen bland listan över installerade appar på din enhet.

Ladda ner och installera en gratis app från Play Stornull