DIY Gaffeltruck för hembutiken

[Robert] gör en rättvis metallgjutning, och naturligtvis som innebär att man bär runt hundratals pounds av sand, skrot och andra material. Han kom med en bra service till den oundvikliga ryggsmärta: en liten, verkstadsgriskande gaffeltruck som kan bära cirka en halv ton pall.

I den faktiska byggtråden för denna gaffeltruck, [Robert] granskar designen. Hissen är utvecklad för att passa inuti en 30 “x 7” dörrram, men är mycket mer än kapabel att lyfta hundratals pund över operatörens huvud. Den drivs av två elektriska rullstolsmotorer med kraft som erbjuds av två bilbatterier. Det finns också en smart bit av teknik som gick in på att tippa gafflarna: istället för ett gångjärn på masten, använde [Robert] ett linjärt manöverdon på bakhjulen för att sätta gafflarna i en vinkel.

Det är en bra byggnad, och för att [Robert] gör metallgjutning, finns det en hel massa anpassade metallverk som verkligen lägger till byggnaden. Efter pausen kan du se en video på [Robert] s gaffeltruck som överför en pall som vägs ner med 5 gallon hinkar från en riktigt hög hylla till en annan. Arbetet tar inte lång tid och kräver ingen lyftning, så vi måste lämna det till [Robert] för den här byggnaden.