Apple och Sharp i samtal om OLED -skärmar för framtida iPhone

Efter nyheter om att Sharp planerar att spendera en halv miljard dollar på OLED -skärmteknologi kan vi nu ha en inkling om varför företaget är så angeläget om att stänka kontanter. En ny rapport har Apple som tappar Sharp upp som en potentiell leverantör av OLED -skärmar för en framtida iPhone.

Om Apple utan tvekan ser skarpt som ett potentiellt företag för skärmarna som skulle vara den första av OLED -typen som nådar en iPhone, skulle en sådan affär starkt bero på företagets förmåga att möta Apples stränga kvalitetskontrollsystem såväl som den tunga kräva att det skulle ha för betydande volymer av sådana skärmar.

Sharp’s öppenhet att spendera en enorm $ 560 miljoner på OLED -teknik, som företaget tillkännagav den här veckan, är mycket meningsfullt om Apple dinglar moroten i ett stort iPhone -kontrakt framför det.

Tidsskalor kan dock vara ett problem här. Apples tioårsdag iPhone, som tros vara kallad iPhone 8, kommer att släppas runt denna tid nästa år. Rykten om en OLED -skärm som är bunden till den enheten har funnits en god stund vid denna tidpunkt, och leveransbegränsningar för OLED -skärmar finns redan på plats över hela världen.

Att ha ett företag som levererar tillräckligt med OLED -skärmar för att möta iPhone -nivåer av efterfrågan är ingen indikerad prestation, vilket har fått vissa att tro att OLED kommer att komma till vissa modeller av iPhone nästa år snarare än att göra ett utseende över hela sortimentet.

Men saker och ting kommer ut för skarpa, Apple kommer att behöva gå till OLED förr eller senare. Med sådana som Samsung levererar fantastiska OLED -skärmar i sina egna flaggskeppsenheter, och resten av branschen efter efter, har Apple fastnat med LCD längre än massor av skulle ha velat. Inky svarta, exceptionella färger och bättre krafthantering är bara några av orsakerna till att hoppa till OLED, och vi kan inte vänta med att se en Jet Black iPhone med en OLED -skärm.

Kan någon person säga stealth iPhone?

(Källa: Bloomberg)

Du kanske också vill kolla in:

De bästa Apple HomeKit Siri-aktiverade enheter och tillbehör

Tredje vågen iPhone 7-lansering startar den 7 oktober, här är detaljerna

Rykten: iPhone 8 för att presentera glas fram och bak, rostfritt stål för premiummodeller

Rykten om iPhone 8: Nästa års modell har ny design, kant-till-kant display, keramisk kropp [rapport]

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om all ström från Microsoft, Google, Apple och webben.