Bolsting Raspberry Pi HDMI med en nuvarande regulator

Vi har aldrig försökt att använda en HDMI till VGA-omvandlare med Raspberry Pi. Vi hörde att de var kostsamma och har alltid bara utnyttjat HDMI ut (även om DVI skulle vara lika lätt). Självklart om du har en VGA-omvandlare som inte är driven kan RPI-kortet mata ut ostabil video på grund av brist på närvarande från kontakten. [Orlando Cosimo] visar exakt hur man reparerar problemet med några billiga komponenter.

Bara i morse såg vi en bärbar PSU med användning av en LM317. Detta jobb använder exakt samma del, men på ett annat sätt. [Orlando] använder tre motstånd parallellt för att LM317 beter sig som en nuvarande regulator (i motsats till en spänningsregulator) som kommer att matas ut ca 550 milliamps. Ingångsspänningen dras direkt från 5V-linjen i MicroUTB-porten. Utgången injiceras i HDMI-kontakten. Detta kommer att förbättra mängden juice som erbjuds den unpowered VGA-omvandlaren, stabiliserar systemet.

Det finns en hel del andra krafthackar tillgängliga för RPI. En av våra favoriter drar den lager linjär regulatorn till förmån för en växellägesregulator.

[Via farliga prototyper]