Amazon Instant Video -app för Xbox 360 -lanseringar med Instant Video Streaming för Prime -kunder

Microsofts Xbox 360 har fått ännu ett skott i armen, med en ny spelare som kommer online i den omedelbara innehållsströmningen av konsolens utvecklingsvärld.

Efter att ha redan tagit ut en PlayStation 3 -app har Amazon nu sett lämpligt att ta med Xbox 360 -ägare under sin vinge, vilket tillåter dem med både ett Xbox Live Gold -konto samt ett Amazon Prime -prenumeration på att strömma film och TV -program direkt.

Appen, som tillåter strömning av innehåll för Prime-prenumeranter samt ett betal-som-du-go-alternativ för icke-prenumeranter, Amazon Instant Video lägger till den regelbundna växande samlingen av strömmande videoföretag som har tagit sina varor till Microsofts konsol .

Precis som du kan förvänta dig av en ny Xbox 360-app, har Amazon som använder också Kinect-integration, vilket gör att kunderna kan navigera i appen i appen genom att vinka med armarna som en loon. De av oss med en mycket mer förfinad smak i gränssnitt kan hålla sig till kontrollplattan, eller utan tvekan en av de massor av Xbox 360 -fjärrkontroller som för närvarande är tillgängliga.

Kindle-liknande whsipersync-teknik är också byggd idealisk i denna Xbox 360-strömningsapp, vilket indikerar att människor kan börja njuta av innehåll på, säger, deras Kindle Fire och sedan fortsätta den från komforten i deras vardagsrum. Det är en av de saker som när du väl är van vid det undrar du hur du någonsin levt utan. Kan du föreställa dig att dina Kindle -böcker inte har Whispersync? Nej, vi kan inte heller.

Tyvärr kan användare inte köpa innehåll med hjälp av Xbox 360 -appen, även om det finns en slaglista av sorts, vilket gör att innehåll kan stå i kö på en dator för att senare kolla in på en Xbox 360. Amazon ger en hand och tar bort bort med en annan.

Microsofts Xbox 360 ser något av en guldrush så långt som strömmande media -appar går sent, med alla stora spelare som redan rusar efter position i hjärtan och sinnen hos spelare. HBO, Netflix och massor av andra är redan närvarande på den mycket populära spelmaskinen, och med nästa Xbox som förväntas debutera så snart nästa år kommer innehållsleverantörer att vilja få sina fötter under Microsofts bord bra och tidigt, i väntan på att vara Redo bra och tidigt för den glänsande nya hårdvaran.

Det är inte bara spel som säljer hemkonsoler i dag folk. Internetanslutning och streaming media är stora funktioner för alla stora spelkonsolspelare, och nästa omgång hårdvara kommer inte att vara annorlunda.

(via Amazon)

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om all ström från Microsoft, Google, Apple och webben.