Framtida tech och uppgradera din hjärna

för några veckor sedan [Jacob Merz] skickade mig ett mail om hans sensoriska expansionsprojekt, vilket gör det möjligt för bäraren att “höra” infrarött ljus genom att kartlägga det till vissa toner. Även om en grov prototyp, återspeglar [Jacobs] -anordningen en större rike av tekniska möjligheter: utvecklingen av en typ av “perifer” för människokroppen. Redigera: Uppdaterat galleri för att inkludera nya foton och lägg till länk till Jacobs nya webbplats.

Du kommer att vilja lyssna på [David Eaglemmans] Tedx Alamo Prata, särskilt cirka 10 minuter, där han pratar om de soniska glasögonen. [Eagleman] hävdar att den mänskliga hjärnan, om den ges en konsekvent ingång som motsvarar den verkliga världen, kan dechiffrera signalen till användbar information. Sonic glasögon, som levererar en typ av sonar till den blinda bäraren, så småningom bara … Arbeta. Din hjärna kan “lära sig” sina egna bilister för inmatningsenheter.

Om du tror att soniska glasögon låter mycket mer bekant än en 1970-tals uppfinning, tänker du förmodligen på [Neil Harbisson], som byggde en liknande enhet för att tillåta honom att “höra” färger. Strängt sett, men [Harbisson] hävdar att det är den första brittiska cyborg, skulle han verkligen stöta på motståndet från [Donna Haraway’s] ett cyborg manifesto, som hävdar att begreppet “cyborg” inte är nytt för vår era. Människor har alltid använt verktyg för att utöka sina förmågor, och även de enklaste måste räknas mot klassificeringen av Cyborg.

Den här veckans hacking och filosofi är mycket mycket mer öppnad. Jag uppmanar dig att spekulera på dessa tekniker och hur de är integrerade i människokroppen: från protes som syftar till att ersätta saknade lemmar till ivrig teknikstudenter eller tekniska entusiaster som implanterar neodymmagneter i sina fingrar.

1. Var är det här på väg? Kommer människor att ha i huvudsak plug-in-play-enheter?

2. Vilka andra exempel på implanteringsteknik är där ute?

3. [Eagleman] arbetar med några andra exempel på “sensorisk substitution”. Kan du hacka ihop något som är fördelaktigt så här? Eller har du redan?

[Eaglemans] Ted-talk:

[Harbissons] Ted Talk:

[Jacob Merz’s] -enhet: