Bygg en nakna ben Arduino klon som maximerar sitt utnyttjande av äkta egendom

inspekterar alla saker som är crammed i en liten sväng av bandbräda. Det har det karakteristiska utseendet på en rulle-din-egen Arduino-styrelse, vilket är just vad det är. [S. Erisman] visar exakt hur man utvecklar din egen kopia av sina yabbor; Ändå en mer nakna ben arduino (på stripboard).

Kopparens remsor på botten av substratet går vinkelrätt mot dipchipet såväl som har skivats i mitten. Detta minskar kraftigt mängden jumping som skulle ha krävts om det utnyttjar Protoboard. Några ledningar gör de nödvändiga anslutningarna mellan de två verktygssilhuvuden som innefattar chiputtaget. På den bästa handsidan där en spänningsregulator med utjämningskepsar. Den vänstra sidan håller den obligatoriska stiftet 13 LED, liksom kristalloscillatorn kan glimtas på den andra sidan av atmega328.

Pin-rubriker längs vardera sidan av brädet har modifierats för att möjliggöra lödning från den felaktiga sidan av plastramarna. Observera att det finns en tre-stifts hunk som bryter ut spänningsregulatorn, liksom en ISP-programmeringshuvud som sticker ut den övre som de kvinnliga jumperkablarna är anslutna.

Ringer in på så lite $ 2- $ 4,75 ett stycke du inte har något problem som lämnar detta i ett jobb för den långa hallen. Vi kan inte ange exakt samma för ett $ 30 + varumärkesenhet.