Lär dig ett språk, ett ögonblick i taget

Det finns många gånger på en genomsnittlig dag när du hittar dig själv. Väntar på din morgonbrygga på kaféet, eller för ett mail att dyka upp – det är vanligtvis bara några minuter, många gånger om dagen. Det är alldeles för kort tid för att få något verkligt arbete, men det lägger upp i slutet av veckan.

Ange Waitsuite, ett språkinlärningsverktyg som utvecklats av MITs CSail. Det är ett språkinlärningsverktyg som syftar till att instruera användare ord på ett främmande språk i dessa “mikromenter” – de korta tidsperioderna som väntar varje dag. Tricket att vänta här är i sin ultralätta design som integreras i andra uppgifter och programvara på din dator och smartphone. Snarare då måste du lansera en separat app, som tar tid och ansträngning, väntar sig i bakgrunden, redo att gå när det upptäcker en kort tidsperiod. Exempel på givna är att återuppliva i Gmail, eller vänta på en anslutning till ett WiFi-nätverk.

Teamet bakom projektet kallar detta koncept vänta-lärande; Du kan läsa papperet här. Om du vill prova det, använd kromförlängningen som heter Waitchatter. Det frågar dig medan du väntar på en reaktion i Gchat. Vi skulle gärna se resten av Waitsuite som släpptes offentligt.

Det är en snygg mjukvara som är fantastiskt för dem som söker ett alternativ till tvångsmässigt uppfriskande sociala medier samtidigt som de loitering. Det hjälper förmodligen inte att lära dig franska över natten, men det kan vara ett bra sätt att hämta lite extra vokab utan att behöva skära mycket mer tid ut ur ditt schema.

Vi ser inte en hel del språkinlärning hackar här, men du kanske gillar att checka ut Adafruit tar på Babelfisken.