Internet av cigarrer

vi vet, vi vet. De är dåliga för dig. Du borde inte börja, men vissa människor älskar en cigarr. Och en fin cigarr är ganska speciell att torka ut. Det är därför att tobakskonst och cigarrficionados lagrar sina röker i en humidor. Detta är allt från en liten låda till en stor garderob som upprätthåller en konstant fuktighet. Självklart, vem skulle vilja ha en sådan sak dessa dagar utan att ha den ansluten till Internet?

Den här fina fuktor använder en hallon Pi. När fuktigheten är låg, lägger en ultraljuds luftfuktare fukt till luften. Om det blir för högt, cirkulerar en fläkt luften tills den balanserar. Vem visste cigarrrökning kunde vara så högteknologisk? Fuktighetssensorn är en AM2302. Det finns också ett smart USB-hubb som kan acceptera kommandon för att slå på och av fläkten och luftfuktaren.

Träskåpet var en befintlig humidor, tydligen. [Atticakes] säger att han tillbringade cirka 100 dollar totalt men att en kommersiell ekvivalent skulle ha varit minst $ 250. Du kan hitta sin källkod på GitHub.

Om du är starkt anti-cigarr, måste vi påpeka att det finns andra användningsområden för en sådan enhet. På grund av Denvers låga fuktighet, till exempel Colorado Rockies Baseball Team Store-spelbollar i en stor humidor.

För posten kan en dragkedja väska göra i en nypa. Utan något säger experterna att cigarren börjar förändras negativt på två eller tre dagar.

Första nätverksbara humidor vi har sett? Knappast. Om du behöver något att tända den stogie, föreslår vi en laser.