Titta på YouTube i Incognito -läge på Android

YouTube, trots att den är den största videoströmningstjänsten, saknar några av de mycket grundläggande funktionerna. Kanske beror det på att YouTube är den största videostreamingtjänsten och inte trots. När du tänker på hur lång tid det tog dem att implementera ett mörkt läge, eller att du fortfarande inte kan välja en video som ska spelas nästa, verkar det sant. På integritetsfronten håller YouTube en post över alla videor du tittar på men alla vet det. Detta är värdefullt eftersom det kan rekommendera innehållet du vill. Men ibland kanske du vill stänga av detta och bli vild med videon som tittar utan att oroa dig för liknande saker som visas på din hemsida. YouTube har äntligen introducerat ett inkognito -läge för att ta itu med det.

YouTube Incognito -läge

YouTube-appen på Android fick en uppdatering för ett par dagar sedan som tog in ett Google Chrome-esque inkognito-läge. Med Incognito -läge på kan användare titta på videor utan att oroa sig för sin klocka eller sökhistorik. Du kan äntligen klicka på de kontroversiella videor du har velat titta på men inte, åtminstone inte på Android -appen. YouTube kan drivas av en AI men det kan inte skilja mellan vad du tittar på för skojs skull, vad du tittar på eftersom någon rekommenderar eller vad du tittar på för intriger. Så det nya inkognito -läget kan komma riktigt praktiskt.

Det kommer också att vara praktiskt när du bor i ett land som Indien där din telefon tydligen inte är så privat. kamrater eller familj kommer att be dig överlämna det ganska vanligtvis för något eller annat. Händer inte med alla men det är ganska vanligt. Åtminstone behöver du inte oroa dig för att de förstör dina YouTube -rekommendationer och historia nu när du ger dem din telefon för att titta på några videor. När Incognito -läget är aktiverat tillåter appen bara en användare att se trend och hemavsnitt. Dina prenumerationer, inkorg och bibliotek är alla dolda tills du kommer ur inkognitoläget.

Måste läsa: Njut av YouTube oändligt som traditionell TV med Shuffly för YouTube

Ganska som Google Chrome’s Incognito varnar YouTube’s Incognito dig också. Det visar meddelandet att “din aktivitet fortfarande kan vara synlig för din arbetsgivare, skola eller internetleverantör”. Med andra ord, medan appen och Google inte spelar in någon av din aktivitet, kan ditt serviceföretag. Så du är inte helt osynlig.

Hur man aktiverar inkognito -läge på YouTube

För att initiera Incognito-läge trycker du på din kontoikon högst till höger på YouTube Android-appen. Här hittar du alternativet att slå på Incognito direkt ovanför inställningar. Appen visar en bar längst ner på skärmen när den är i inkognito -läge. Det visar meddelandet “Du är inkognito” hela tiden när du är i inkognitoläget. Detta kommer också att ersätta din kontoikon med Googles Incognito -lägesdetektiv istället. Efter en period av inaktivitet inaktiveras inkognitoläget automatiskt vilket är en fin touch. Du kan manuellt stänga av den genom att knacka på ikonen Incognito-detektiv i högst till höger och välja Stäng av inkognito eller välja den i någon av de dolda flikarna.

Se även: Hur man spelar YouTube-videor i pop-up-fönstret på Android-enheter

Medan ett inkognito -läge är mycket uppskattat, är implementeringen inte perfekt, eller kanske den är perfekt, beroende på vem du frågar. Eftersom det är ett inkognito -läge, spelas inget du bläddrar, söker eller tittar på. Du kan dock fortfarande inte se åldersbegränsat innehåll utan att underteckna där besegra syftet för många användare. Oavsett om det är bra eller dåligt är debatt men vi ansåg att detta borde nämnas. Medan vi påpekar saker, bör det också påpekas att YouTube aldrig har tillåtit detta tidigare på skrivbordet också. Det vill säga, även om du skulle titta på YouTube i inkognito-läge på Chrome eller bara försöka titta på åldersbegränsat innehåll utan att logga in, har det inte varit möjligt.

Missa inte: Blockera annonser i YouTube Android -appen utan Xposed

Det är meningsfullt att YouTube vill hålla det så. Inte för att det är mycket svårt att skapa ett falskt konto med falsk åldersinformation, men det lägger till något besvär. Det kan bara räcka för att hålla ett ganska stort antal användare som inte uppfyller åldersbehovet, om inte allt.