WhatsApp för iPhone, Android uppdaterad med läskvitton; Hänvisningar till VoIP Found

WhatsApp är den som är till-IM’ing-appen för de flesta smarttelefonanvändare där ute. Medan appen i sig är funktionsrik på många sätt, finns det alltid utrymme för förbättringar, och idag rullar WhatsApp ut en ny funktion över luften som gör det möjligt för användare att se om deras meddelande har lästs av mottagaren.

Medan vi väntar på att Facebook / WhatsApp ska driva ut en uppdatering för att göra appen kompatibel med iPhone 6 och iPhone 6 Plus, är den nya “Message Read” -funktionen, som för närvarande rullas ut, tillräckligt för att väcka användarnas intresse i många sätt.

Funktionen är inte tillgänglig som en uppdatering som kan hämtas från Google Play Store eller iTunes App Store, och istället, som vi nämnde tidigare, tillgängligt som en OTA. Och eftersom allt händer i bakgrunden får du inte ens ett meddelande om uppdateringen till och med har kommit till din enhet.

Funktionen “Läs meddelande” är helt enkelt att använda och förstå; När du skickar en IM till en mottagare ser du dubbla gråa “fästingar” under din textsträng och bekräftar att ditt meddelande har levererats, men om användaren i andra änden har öppnat WhatsApp och tittat på ditt meddelande, då de Dubbla fästingar blir blå. Tänk på en sak, fästingarna blir bara blå om ditt meddelande har lästs genom att öppna appen i andra änden, om den förblir grå, är det säkert att anta att personen i andra änden ignorerar dig. Aj.

Och för att lägga till elände till förfaranden kommer WhatsApp också att visa dig exakt när meddelandet lästes (läs: tid).

Den andra funktionen är Voice Over IP (VOIP) -stöd i WhatsApp, och är något som vi är säkra på att många användare ivrigt väntar på att få tag på. Som läckt av holländska utlopp DroidApp.nl [Google Translate] är det tydligt att WhatsApps plan för att föra röststöd till massorna fortfarande är på rätt spår. Men när kommer den nya funktionen att träffa våra iPhones eller Android -enheter fortfarande är ett mysterium.

Låt oss bara hålla fingrarna korsade att det händer tillräckligt snart.

Du kan ladda ner WhatsApp för iPhone här och Android härifrån.

(Bildkredit: @ven000m [Twitter])

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om allt det senaste från Microsoft, Google, Apple och webben.