Lindsay Lohan väller talan mot tillverkare av GTA 5 för att skildra henne i spelet

stjärnan i kontroversen kan bara inte ha det tillräckligt, period. Enligt en senaste rapport har Lindsay Lohan, den kändis vars kontroversiella personliga och yrkesliv rivaler den från Kim Kardashian, lämnat in en stämning mot Rockstar -spel för att påstås basera en karaktär i den ökända Grand Theft Auto 5 på skådespelerskan själv.

Enligt rapporten hävdade Lohan att karaktären av Lacey Jones i GTA 5 är en parodirepresentation av hennes liv, och som sådan borde falla under förtal och förtal. Hon gjorde invändningar på Rockstar Games-skildring tidigare, och nu verkar det som om hon äntligen har beslutat att ta den lagliga vägen, varigenom arkivering i dag på Manhattan, New York, där Rockstars förälder, Take-Two Interactive Software, Inc., ligger.

Hittills har varken Take-Two eller Rockstar lämnat någon kommentar.

Stämningen hävdar att Lacey Jones bär “entydig” likhet med stjärnan i Mean Girls och Freaky Friday, varvid Lohans röst, bild, stil och till och med klädlinje. Det hävdar till och med att spelet har West Hollywoods Chateau Marmont Hotel, där Lohan hade hållit bostad en gång. För att lägga till bränsle till elden verkar Lacey Jones också söka hjälp i kjolen paparazzi.

Hela stämningen är baserad på påståendet att Rockstar inkluderade denna karaktär i spelet – som samlade 800 miljoner dollar den första dagen – utan hennes tillstånd och/eller samtycke, och därefter hjälpte till att plåga hennes bild ytterligare (om det var möjligt).

I all rättvisa, medan karaktären liknar Lindsay Lohan i de nämnda avseenden, hävdar den inte någonstans att den faktiskt är baserad på en verklig person. I själva verket är Lacey Jones en stereotyp av narkotikamissbrukande, berömmelse hungriga barnstjärnor som är helt fulla av sig själva. Om Lindsay ser sig själv i den skildringen, kanske hon skulle göra det bra för att reflektera över sin egen livsstil och persona som förvandlade den en gång förtrollade kändis till ett objekt av kontroverser utöver besvär.

Om du frågar oss kommer all denna rättegång att ge mer låg kostnadsberömmelse, men det var kanske avsikten i första hand, eftersom det finns en en-i-en miljon chans att Lohan kommer att göra någon skada på Rockstar -spel med dessa påståenden.

Vad gör du av alla påståenden? Tror du att Lohan gör rätt sak?

(Via: Kotaku)

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om allt det senaste från Microsoft, Google, Apple och webben.