Tag Heuer länkade $ 1500 Android Wear Watch är officiell, just här är detaljerna

Det verkar som om du inte kan kolla in en teknikbaserad artikel, eller gå till en konsumentinnovationsbutik i dag utan att tillväxt av bärbar bärbar Innovation kastas framför ditt ansikte. Wearables växer onekligen i popularitet med en konsumentbas som letar efter nästa enorma sak, men med ett ökande antal företag som ser ut för att komma in på handlingen är alternativet att spiralas ut ur kontroll. Googles Android Wear -plattform har en hel rad val som serveras av olika tillverkare tack vare dess öppna natur, liksom nu har det ett nytt elegant tillägg tack vare ett Google samt Tag Heuer -samarbete.

Klockor är i allmänhet tänkt på att vara en extremt personlig artikel. Konsumenter runt om i världen som har letat efter ett smartur, men föredrar att dekorera handleden med lite lyx, har i allmänhet varit skyldiga att gå med det avancerade Apple Watch-erbjudandet. Inte nödvändigtvis eftersom de föredrar Apples ekosystem framför konkurrensen, men vanligtvis eftersom prylar utvecklades på Android Wear -plattformen i allmänhet har utformats såväl som en specifik, strikt budget. När den schweiziska baserade taggen Heuer kommer in på handlingen har det allt förändrats.

Tag Heuer kräver inte någon typ av introduktion för att titta på aficionados runt om i världen. De finns som en av de största såväl som de flesta respekterade företagens ingår i tidsindustrin. Tack vare partnerskapet med Google har den schweiziska verksamheten introducerat TAG Heuer Linked Project; Ett schweiziskt tillverkat intelligent smartur som inte bara utvecklas på Android Wear-plattformen, men en som ändrar vad vi tror att ett traditionellt “smartur” bör se ut.

Vid allra första glimt skulle du bli förlåten för att tro på taggen Heuer Connected, som avslöjades i New York idag, var bara en grundläggande premiumklocka. Det ger en extremt bekant ser estetik som avviker bort från de digitala skärmarna på de flesta smartur. Hårdvaran är tillverkad av titan med en inkluderad safirkristallskärm som sitter vid 46 mm i diameter. Så något större än den största av Apples egen intelligenta tid.

Skärmen står på 1,5-tums samt sportar en 360 × 360 pixlar upplösning som kommer in med 240 ppi. Klockan drivs av en Intel-baserad 1,6 GHz dubbelkärnig processor samt 1 GB RAM under huven, men vi kan inte säga exakt hur det motsvarar till faktiska prestationer för nu. Batteriet anges som ett 410mAh -system som borde pågå i cirka 25 timmar om vi tar tagg Heuers ord för det.

TAG Heuer Linked är kompatibel med både Android såväl som iOS -smartphones. De som vill köpa hårdvaran kan förvänta sig att skala ut $ 1 500, liksom för att de kan välja mellan ett alternativ för färgade gummiband. Det finns 7 färgalternativ: grön, blå, orange, röd, vit, svart och gul. Riktad mot den mer fysiska konditionsorienterade publiken har klockan också tillhandahållits den vattenbeständiga behandlingen, vilket innebär att den snabbt kan tas för ett dyk i din föredragna sjö eller pool.

Om du är på marknaden för ett premium smartur, samt inte vill överlämna dina pengar till affärsjuggernaut som är Cupertino-baserade Apple, då exakt hur är det med $ 1 500 för en länkad tagg Heuer. Det finns definitivt värre saker att spendera dina pengar på. Klockan kan beställas på internet just nu från Tag Heuer förutom Tag Heuer -butiker.

Du kanske också vill inspektera:

Använd alla typer av Android Wear Watch med iOS / iPhone, här är exakt hur [guide]

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om allt det senaste från Microsoft, Google, Apple och webben.