IPhone -stölder har minskat dramatiskt i London, NYC och SF, tack vare Apples aktiveringslås

iOS -aktiveringslås är ett snabbt steg av Apple för att avskräcka potentiella tjuvar från att se iPhone. Enligt en ny rapport upplever iPhone -relaterade stölder en minskning år för år, och vi tittar närmare på detaljerna.

Apples aktiveringslås för iOS-enheter har verkligen förhindrat en bra del av de knappt använda, begagnade iPhonerna som säljs på marknaden; En marknad som hade översvämmats av massor av felaktiga enheter under ganska lång tid nu. Men med frisläppandet av iOS 7, som förde in aktiveringslåsfunktionen, har iPhone -relaterade händelser minskat. Som rapporterats av Newyorktimes för några månader sedan, observerade San Francisco iPhone -relaterade händelser minskade med 38 procent, medan London såg en mycket respektabel nedgång på 24. Händelserna i New York såg 19 procent nedgång med tanke på att iOS 7 först landade tillbaka i september förra året.

Denna trend ser ut att öka enligt en Reuters -rapport, tack vare ‘Kill Switch’ som ganska mycket reducerar din iPhone till en dyr pappersvikt, och använder ingen annan väg än att låsa upp den med ett legitim Apple -ID och lösenord. Resultatet, som ses i rapporten, sätter New York på att uppleva en minskning med 25 procent i iPhone -relaterade stölder, medan San Francisco har sett en nedgång på 40 procent. London bevittnade under tiden en enorm nedgång med 50 procent i iPhone -relaterade händelser jämfört med 19 procent förra året. Boris Johnson, borgmästaren i London sa: “Vi har gjort verkliga framsteg när det gäller att hantera smarttelefonens stöldepidemi som påverkade många större städer för bara två år sedan.”

Det finns något mycket avgörande här att lära av, för alla andra smarttelefontillverkare. Det finns funktioner där för Android -telefoner som kan hjälpa användare att torka av sina enheter på distans och till och med låsa dem. Det finns emellertid ingen riktig “kill switch” för att göra enheten överflödig för någon verklig användning och följaktligen förhindra att de är felaktiga. Återställning av Android -telefoner tar helt enkelt bort all personuppgift, där enheten fortfarande fungerar som normal. Detta förhindrar utan tvekan inte mobilstöld som är en ökande pandemi i många utvecklingsländer. En killomkopplare kan gå mycket långt för att göra våra enheter säkrare från att bli stulna.

(Källa: Reuters)

Du kanske också vill kolla in:

Apples aktiveringslåsstatusverktyg låter dig kontrollera om en iPhone är stulen eller inte

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om all ström från Microsoft, Google, Apple och webben.