Google för att stänga av sökmotorn i Kina

Med tanke på härdningen av positioner på båda sidor har Google enligt uppgift kritat ut en detaljerad strategi för stängning av sin sökmotor i Kina, och det är nästan slutgiltigt nu när samtalen över Censur med de kinesiska myndigheterna har nått ett uppenbart dödläge sedan januari i år. Den kinesiska regeringen varnade på fredag ​​det amerikanska baserade sökföretaget, att det inte var beredd att kompromissa med internetcensur med Google i Kina.

För att sammanfatta vad som hände var det december förra året när Google – Kina -förbindelserna tog en dålig tur. Någon från Kina riktade sig mot mänskliga rättighetsaktivister Gmail -konton. Dessa Google Human Rights Activists -konton i Kina hackades av hackare som härstammar från Kina. Som en reaktion hotade de bestörda myndigheterna på Google att dra tillbaka sina tjänster från Kina och sa att det inte längre kan censurera sina sökresultat på den kinesiska versionen av Google -hemsidan, dvs Google.CN. Google sa i ett detaljerat blogginlägg att om det inte kan hitta ett sätt att driva en ofiltrerad sökmotor inom den kinesiska lagen, som för närvarande kräver att den blockerar åtkomst till miljoner webbplatser, kommer det att ha något annat val än att stänga sin verksamhet i Kina. Några dagar senare tog Google-Kina-debakel en ny vändning när Google i ett hemligt motstötande möte lyckades hacka dessa kinesiska hackare tillbaka. Det lyckades bryta in i källdatorn i Taiwan som var involverad i dessa attacker. Google Engineers fick således några bevis som pekade fingrarna mot Kina. Det verkade som om hela manuset orkestrerades av den kinesiska regeringen. Senare i en ny utveckling kunde amerikanska myndigheter spåra mannen som skrev koden för att attackera Google i Kina. Killen i fråga var frilanssäkerhetskonsult i Kina, och hans upptäckt gjorde det ännu svårare för den kinesiska regeringen att förneka deras engagemang.

I mitten av förra månaden kom några mer skrämmande detaljer fram där koppling av två kinesiska institutioner upptäcktes i att hacka Google -webbplatser. Dessa skolor rapporterades också med tyst anslutningar med PLA.

Google försenade också lanseringen av två Android -baserade smartphones från Motorola och Samsung och planerade inte att avslöja Nexus en i Kina.

På fredagen sa Li Yizhong, minister för bransch- och informationsteknologi,:

Om [Google] vidtar åtgärder som bryter mot kinesiska lagar, skulle det vara ovänligt, det skulle vara ansvarslöst och de skulle behöva bära konsekvenserna.

Kinesiska tjänstemän som Li försöker sitt bästa för att uppmuntra Google att fortsätta sin verksamhet i landet. Li sa att “[Google] har tagit 30 procent av den kinesiska sökmarknaden”. Han bad vidare Google att fortsätta i Kina genom att säga:

Om du inte lämnar, välkomnar Kina att om du inte lämnar kommer det att vara användbart för utvecklingen av internet i Kina.

Det verkar ganska tydligt nu att en kompromiss mellan Google och Kina är långt ifrån att anlända. Google kommer snarare att vilja stänga sökmotorn än att kompromissa med kinesiska principer.

Du kan följa oss på Twitter eller gå med i vår Facebook -fan för att hålla dig uppdaterad om allt det senaste från Apple, Google och Microsoft.