10 coola Google Translate -förslag och tricks

Google Translate är en av de mest populära språköversättningstjänsterna online. Inte bara kan du komma åt Google Translate från någon enhet på webben utan den har också appar för både Android och iOS. Att använda en webbplats för att översätta är till hjälp ibland, men appar är mycket mer användbara. Att dra ut din bärbara dator eller surfplatta och sedan gå till översätter.google.com när du vill översätta något är inte särskilt bekvämt, särskilt när du är när du förmodligen behöver jämföra mycket oftare än inte. Det hjälper också om du vet hur du använder dina appar innan du faktiskt behöver dem. Här är några Google Translate -förslag och tricks för att hjälpa dig.

10 Google Translate -förslag och tricks

1. Ladda ner språk offline

Google Translate: Offline Translation

Om du reser är många av de gånger du behöver Google Translate när du är på språng. I vissa fall kanske du inte ens har en internetanslutning eller något nätverk. Detta skulle göra Google Translate -appen värdelös men inte längre. För en tid sedan introducerade Google offline -översättningar. Men för detta måste du först veta vilka språk du kommer att översätta till och fro från. Starta Google Translate -appen och gå till Offline -översättning från sidomy -lådan.

Välj det språk som du vill ladda ner för offline -översättning. En pop-up-dialog i bekräftelsen visas nu som låter dig veta storleken på översättningsfilen, tryck nedladdning. Du kan ladda ner så många språk du vill, förutsatt att din enhet har så mycket lagring. Dessa data tenderar att ta upp cirka 40 till 50 MB vardera i allmänhet men vissa översättningsdata kan vara mindre.

2. Byt snabbt språk

Pekskärmar på smartphones är bra att använda men i vissa fall gör det inte alltid klart gränssnittet med vilka delar av den du kan interagera med och vilka delar som inte svarar på beröring. När du jämställer mellan två språk kan du trycka på på pilarnas knapp i mitten för att snabbt växla översättningen till och översätta från språk.

3. Dela översättningar

Google Translate: Dela översättning

När du översätter något i appen skulle du vanligtvis kopiera texten manuellt och sedan klistra in den i ett e -postmeddelande eller någon annan app som du vill använda texten i. Google Translate -appen ger ett enklare alternativ som är att trycka på de tre -Dot -menyknappen på översättningen och välj Dela. Från Share -menyn väljer du till exempel Gmail, så kommer du omedelbart att komponera ett e -postmeddelande med texten som redan finns där.

Missa inte: 20 Google Maps förslag och tricks du borde veta om

4. Expandera översättning

Google Translate: Expand Translation
Från samma meny som du kan välja Dela kan du också välja alternativet helskärm. Det kan vara till hjälp att göra dig översättning på full skärm när du ber en lokal om något.

5. Skriv för att översätta

Traditionellt kunde Google Translate bara översätta texten du skrev till den. Vi lever inte i en värld nu där datorer bara förstår tangenttryckningar. Det finns alla typer av inmatningsmetoder som beröring och röst tillsammans med de konventionella metoderna. Google Translate har utvecklats med tider och gör att du också kan skriva på din skärm. På Google Translate -appen trycker du på handskrivning (pennikon) och skriv sedan vad du vill översätta på den nedre halvan av skärmen. Det är uppenbart att det inte är möjligt att skriva fullständiga meningar på skärmar. Så du kan bara sluta efter ett ord och det kommer att översättas samt flyttas åt sidan så att du kan fortsätta att skriva.

6. Tala för att översätta

Oftare än inte hittar du dig själv under omständigheter där du inte exakt vet vad du ska skriva eller hur du skriver det. Till exempel ber någon om vägbeskrivningar som talar ett annat språk. Röst skulle vara ett mycket enklare sätt att använda Google Translate. Du kan prata med att översätta genom att knacka på röstikonen på appen. Ännu bättre är konversationsläget där båda firandet kan prata med din telefon så att du inte behöver växla fram och tillbaka mellan de två språken. Först, tala på det språk du känner och Google Translate kan översätta det, till och med tala det åt dig. Då pratar den andra personen på sitt språk och Google Translate gör samma sak för dig.

Om du trycker på handikonen i det övre högra hörnet kommer appen till och med att låta den andra parten veta att du vill prata med Google Translate med dem.

Måste läsa: Hur man loggar ut från Android -prylar på distans

7. Google Translate Video Camera -översättning

Google Translate: Videokameraöversättning

En annan cool funktion i Google Translate är förmågan att översätta texter i verkligheten. Till exempel text från en restaurangmeny i mandarin eller en bok. Allt du behöver göra är att peka på din videokamera mot texten. För att göra det väljer du videokamera på appens huvudsida och pekar den på text som du vill översätta. Liksom magi kommer du omedelbart att se översättningar i sökaren om du har laddat ner språket. Du kan också ta en bild om dunull