Göra en violinform med en 3D-skrivare

Vissa människor ser 3D-skrivare som dyra och långsamma enheter för replikerande armband, visselpipor och yoda huvuden. Fram till världen övergår till en plast bläckfiskbaserad ekonomi, måste de av oss med 3D-skrivare hitta något användbart för dessa verktyg. Bayesian empiritheurgi ut ur Halifax, ville Nova Scotia göra något användbart med sin 3D-skrivare för storskalig, distribuerad hackerspace-tävling, dekonstruktionen. De hamnade med hjälp av sin skrivare för att göra mögel för en pappersmaskin, och slutade vara ganska framgångsrik på den.

Grundtanken bakom deras pappersmaskin var att skapa en plastform för exakt en halv violin. Detta block var täckt av tidningen drenched i vete pasta. När pastan var torr, drogs violinhalvan av formen och en annan hälft skapades. Dessa syses och limmade ihop, vilket resulterade i en violinkropp.

Broen, bakstycket, tunarna och fingerbrädan var 3D pPrinted och hölls tillsammans med epoxi. Epoxin böjde mycket, så varje gång en sträng var avstängd, kastade den ut avstämningen av de andra tre strängarna. I videon efter pausen kan du kolla in pappersmaskinen och plastviolin som spelas. Det är inte mycket för ögonen eller öronen, men alla hade kul, och laget avslutade beviset på konceptet för en glasfiber eller kolfiberviolin vi skulle föreslå att de försöker nästa.