Få rot på en Sony TV

Sony Bravia-serien av HDTV är ett fantastiskt stycke kit; De är fina skärmar som vanligtvis har tillräckliga ingångar för de craziest House Theatre-inställningarna. Dessa TV-apparater körs också Linux, men hittills har vi inte sett någonting som kapitaliserar sanningen dessa skärmar är väggmonterade Linux Boxen. [Sam] skickas i ett utnyttjande för att rota någon typ av BRAVIA TV – helst det allra första steget mot att ersätta vår hus mediaserver.

Exploiten själv är en rutinmässig buffertöverflöde initialiserad av ett Python-skript. Skriptet sätter upp en Telnet-server på någon typ av Sony Bravia med en USB-port, liksom ger total root-åtkomst. [Sam] kunde få en debian att köra av en USB-enhet samt alla Debian-programmen körs korrekt.

Om du har en BRAVIA som du vill testa [Sam] s skript på, kommer du att kräva en USB-nätverksadapter för TV: n samt en Telnet-klient för att kolla in din TV: s datasystem. Just nu är det inte mycket att göra med en rotad bravia, men åtminstone nu kör XMBC eller annan mediaserver på en TV.

Om någon vill börja spela XMBC till en BRAVIA TV, säger [Sam] att han är mer än villig att hjälpa till. Vi är inte medvetna om någon typ av HDTV-modding kvarter på Internet, så om du är en del av en publicera en länk i kommentarerna.