Utmatning av text på en pappersbandsanordning

tillbaka före dagarna på 8 tums disketter, var lagring av datorprogram mycket mycket mer primitiv än även en stack av stanskort. De tidigaste allmänna funktionsdatorerna utnyttjade pappersband, en remsa av papper med stansade hål som betecknar en 0 eller A. Tack och lov för datasexamen i dagen, producerades dessa pappersband för hand. Nej, Friden SP-2 Tape Punch tog hand om ansvaret för stanshål i dessa band. När [Max] räddade en av dessa tejpmaskiner från ett papperskorgen, förstod han vad han behövde göra: länka det till en arduino så att han kan producera sina egna pappersband.

[Max] upptäckte en Veroboard med många transistorer inuti den enhet som lagts till av en tidigare ägare. Efter att ha upptäckt bruksanvisningen till enheten länkade han den till en Arduino, som innehöll var och en av de åtta hanteringsnålarna höga för att slå tejpen, såväl som sedan med en mer stift hög för att framskridas. Med detta kunde han slå bokstäver istället för binär kod i hans pappersband.

[Max] lade också till en Ethernet-sköld till hans Arduino som kontrollerar hans email. Om ett e-postmeddelande visas i en speciell mapp, matar den ämnesraden till bandstansmaskinen, vilket ger honom en helt vintage ticker-bandmaskin, utvecklad med vintage 60-tals hårdvara.

Det finns ett par videor av [Max] s tejpstansenhet i aktion nedan, tillsammans med ett galleri av de attraktiva tarmarna i denna fantastiska maskin.