Robot riktar sig ögonbollar, bränder lasrar. OSHA kommer att älska den här

om du ens tänker på hacking med lasrar, kommer du att höra om ögonsäkerhet. “Var försiktig” de säger. “Titta inte på laser med kvarvarande öga” är ett skämt som du inte kan undvika. Du hör “Var är dina skyddsglasögon” och cirka 1000 andra varningar. Få inte oss fel, laser / ögonsäkerhet är viktig. Men de konstanta varningarna kan bli lite gammal – speciellt när du arbetar med en “låg effekt” klass 3a laser – du vet, det slag med en varningsmärke som säger “Undvik direkt ögonexponering” i stora svarta bokstäver på en Gul bakgrund.

[Michael Reeves] blev trött och gick lite nötter. Han byggde en robot specifikt för att skina en laser i mänskliga ögon. Nej, inte en medicinsk robot. Denna “bot bor i en pizza box, är byggd från servos, kanaltape, och [Michael] tårar. Det skjuter bara lasrar på människors ögon. Naturligtvis, snälla, försök inte det här hemma, eller alls.

Att utforma ett sådant diaboliskt odjur var faktiskt ganska enkelt. Programvaran är skriven i C #. Ramar fångas från en gammal Logitech-webbkamera, sedan passerade till Emgu CV, vilket är en .NET-omslag för OpenCv. [Michael] driver en grundläggande ansiktsdetekteringsalgoritm och använder resultaten till mål en laser. Lasern är monterad på två R / C-stilservos. En Arduino bildar limet mellan servosen och datorn.

[Michael] har en fantastisk deadpan leverans och det gör allt för en fantastisk video. Tänk på honom av en yngre [Medhi] över på Electroom. Men vi kan inte föreställa oss detta beteende. På lämpligt sätt märkta och karakteriserade röda laserriktlinjer har aldrig visat sig orsaka ögonskador. Ändå om lasern är out-of-spec eller reflekterar av något som dessutom fokuserar strålen är det säkert kapabel att skada syn.

Vi vill ha [Michaels] syn för att förbli intakt så att han kan göra fler videor – han är underhållande, även om ignorering av säkerhetsvarningar inte är.