3 Nya Gmail -funktioner du måste förstå om

e -postmeddelanden är en nödvändig del av vårt expertliv. Och när det gäller e -postmeddelanden är Google fortfarande kungen. Trots att det finns en hel del e -posttjänster som erbjuds på internet, är Gmail fortfarande policyer på marknaden. Exakt samma sak gäller sin mobilapp. Gmail för Android är den mest utnyttjade e -postappen. Därför fortsätter Google att förbättra det då och då genom att lägga till nya funktioner och förfina de befintliga. Med tanke på att I/O 2018 har Google varit på en roll och det fortsätter att föra utestående funktioner till sina flera tjänster. Just här är tre nya Gmail -funktioner som nyligen läggs till i Gmail -appen för Android som du definitivt kommer att upptäcka användbart.

Friskrivningsklausul: Innan du börjar inspektera de funktioner vi nämner här, se till att du kör den aktuella versionen av Gmail. Och om du har appen uppdaterad men fortfarande inte ser funktionerna, vänta på ett tag. Några av dessa funktioner är uppdateringar på serversidan och kanske inte erbjuds för alla just nu.

Snoozing e -post

Snoozing ett e -postmeddelande måste vara en av de mest efterfrågade funktionerna för Gmail. Det är verkligen svårt att tro att Google tog så lång tid att lägga till den i sin officiella e-postapp när en hel del tredjepartsappar redan använde den här funktionen under lång tid. Tja, som om staten går – mycket bättre sent än aldrig.

Du kan slutligen snooze e -postmeddelanden i Gmail -appen. Här är exakt hur man gör det.

Öppna Gmail -appen och tryck på valknappen längst upp till vänster på skärmen.

Rulla ner till inställningar i navigationsmenyn.

Tryck på allmänna inställningar.

Tryck på svepåtgärder.

Välj den sida du vill utse snooze -funktionen till vänster eller höger.

Tryck på modifiering och välj snooze från de val som pop-up på skärmen.

Nu, när du sveper ett e -postmeddelande i den angivna riktningen får du valet att snooze det. Du kan snooze det för senare idag, imorgon, senare i veckan, i helgen och nästa vecka. Och om du vill snooze det för ett visst datum och tid än du kan göra det också.

Missa inte: 20 Google Maps -idéer såväl som tekniker du behöver förstå om

Konfidentiellt läge

Det konfidentiella läget är ytterligare ett nytt tillägg till Gmail -appen som en hel del människor kommer att gilla. När du skickar ett e -postmeddelande, om du tillåter konfidentiellt läge, kommer e -postmeddelandet att raderas omedelbart från mottagarens inkorg efter en viss tidsperiod.

När det konfidentiella läget är på kan mottagaren inte göra funktioner som kopia, framåt, skriva ut och ladda ner.

Om du vill skicka ett e -postmeddelande i konfidentiellt läge trycker du på de tre prickarna i det översta ideala hörnet och välj det konfidentiella läget från alternativen. På nästa skärm kan du ställa in utgångsdatumet som sorter från 1 dag till 5 år.

Om du känner för att återkalla vinståtkomsten till förr än den angivna tiden, gå till dina skickade e -postmeddelanden, välj det angivna e -postmeddelandet samt knacka på “Ta bort åtkomst”.

Unsna e -postmeddelanden

Valet att avvisa ett e -postmeddelande har erbjudits på webben i flera år. Nyligen har det gjort sin metod till mobilappen.

Processen för att avvisa ett e -postmeddelande är relativt enkel. När du har skickat ett e -postmeddelande ser du valet att ångra det på den svarta baren längst ner på skärmen i några sekunder. Tidigare visade denna bar bara villkoret för e -postmeddelandet. Från och med nu ser du villkoret till vänster och valet att ångra till höger.

När du ångrar ett e-postmeddelande kastas du tillbaka till Compose-skärmen där du kan redigera e-postmeddelandet och skicka det igen.

Relaterad artikel: Gmail för Android: 7 Trick Ideas samt tekniker du måste veta