AFC2 för iOS 11.3.1 Electra Jailbreak släppt, erbjuder full filsystem USB -åtkomst på ARM64 -enheter

När det gäller jailbreaking finns det två distinkta läger som justeringar kan falla in i. Den första av dessa är ett läger där du hittar de tweaks som de flesta användare kan se fördelen med, som att lägga till widgetar på hemskärmen eller ändra hur gränssnitt kan interageras med och sådant. Dessa är vettiga för alla som ser dem och är lätta att förklara.

Sedan har vi det andra lägret, som är för den mer hardcore jailbreaker för de flesta människor gör de egentligen ingenting.

Det gör naturligtvis tweak och dess utvecklare en björntjänst, eftersom vissa av dessa tweaks kanske är de viktigaste runt. Den senaste uppdateringen till AFC2 är ett utmärkt exempel på det, och det är tillgängligt att ladda ner gratis nu.

För de som inte är bekanta, som de flesta, med vad AFC är, här är en liten nedgång med tillstånd av gudfadern till jailbreaking, Saurik, och denna tweaks Cydia -post.

AFC står för “Apple File Conduit” (eller åtminstone så säger TheiphoneWiki) och är hur datorapplikationer som iTunes och iPhoto kan läsa och skriva filer från din enhet via USB.

AFC är “fängslad” och ger endast åtkomst till “media” (som foton, musik och data för appar från App Store).

Detta paket skapar en ny tjänst, “AFC2”, med full filsystemåtkomst.

Om du använder ett USB -enhetshanteringsverktyg kan det behöva AFC2 för att fullt ut fungera.

Historiskt sett var att bli full (inte “fängslad”) filsystemåtkomst till idén “detta är ett jailbreak”. På grund av säkerhetsproblem undviker emellertid moderna “jailbreaks” nu att installera AFC2 som standard.

Så var kommer denna uppdaterade utgåva in i spel? Tja, det fungerar nu på alla ARM64-enheter inklusive de som använder de nyare kpplösa jailbreaks som den ständigt populära Electra. Det är också en modifierad version av Sauriks ursprungliga kod som laddar ner koden från Apple och sedan använder den för att arbeta med sin magi, vilket innebär att den inte olagligt omfördelar upphovsrättsskyddade Apple -binärer. Det är viktigt av alla slags skäl.

I huvudsak, om du inte saknar detta och inte har någon aning om vad det gör, behöver du förmodligen inte det, men om du vill vara en kapabel att ansluta din iOS -enhet till en dator och sedan komma åt alla filer med läsning och Skriv behörigheter, då är det vad du kommer att behöva.

Har på det, folkens. Gå till Cydia och få uppdateringen nu från Karen Angelxwind’s Repo eller från standard BigBoss Repo.

Du kanske också vill kolla in:

Ladda ner: Android 9 Pie Factory Images, OTA för Pixel, Essential Phone släppt

iOS 12 Beta 6 Nedladdning av IPSW -länkar och OTA -uppdatering tillsammans med WatchOS 5, TVOS 12, MacOS 10.14 Släppt

Jailbreak iOS 11.4.1 Uppdatering: Brandon Azad släpper exploatering för iOS 11.4 som är fixat i ny firmware

Jailbreak iOS 11.4 Beta 3 På iPhone X, 8, 7 Med hjälp av Electra, här är hur [guide]

Ladda ner iOS 11.4.1 Slutliga IPSW -länkar, OTA -uppdatering för iPhone och iPad

Ladda ner iOS 12 Beta 6 Konfigurationsprofilfil utan utvecklarkonto

Ladda ner iOS 12 Beta 6 IPSW -länkar och installera på iPhone X, 8, 7, Plus, 6S, 6, SE, 5S, iPad, iPod [Tutorial]

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om allt det senaste från Microsoft, Google, Apple och webben.