Tamagotchi ROM-dumpning såväl som omvänd teknik

Vanligtvis är det sanna avgörande för framgången uthållighet såväl som det gäller för det här jobbet som kasserade ROM-skivan från den nuvarande generationen Tamagotchi-leksaker. Om du är ett fan av att upptäcka de tricks som utvecklats till konsumentelektronik – såväl som du förstår är vi – du vill gå tillbaka och njuta av 24-minuters föreläsning om Tamagotchi hacking som [Natalie Silvanovich] gav en 29c3 förra året. Hon hade gjort snarare en bit av hacking de spelbara pods, men kunde inte få händerna på en fullständig ROM-dump från General Plus Chip ombordsprocessorn. Denna uppdatering Heralds hennes framgång samt delar detaljerna om exakt hur det var gjort.

När vi upptäckte typ på videoföreläsningen var det en betydande chore bara för att ta reda på vilken processor som den använder. Det visade sig vara en 6502-kärna med några andra saker som utvecklats. Efter prowling tillverkarens webbplats upptäckte hon exempel kod för att komponera till Port A. Hon kunde sedan utföra sin egen kod som skapades för att dumpa en byte av ROM varje gång med hjälp av SPI-protokollet.

[Natalie] publicerade sin koddump om du funderar på att gräva med den. Men som vanligt tror vi att resan är den mest fascinerande delen.

[Tack ITAY]