Scooterputer, den all-in-one scooter-datorn

Vi har sett en rättvis andel av bilutvecklingen, inklusive en Raspberry Pi under de senaste månaderna, men även kraften i en raspi kan inte strida mot den awesomeness av Denna arduino-drivna scoterputer.

Liksom alla otroliga projekt är denna utveckling produkten av en stor situation med funktionskryp. Ursprungligen önskade [Kurt] bara en spänningsskärm för sitt batteri. Med en Arduino Duemilanove, en spänningsdelare, liksom en kväll med kodning, [Kurt] visade en grundläggande gadget med tre lysdioder för att föreslå smetens tillstånd: antingen låg, bra eller laddning.

Arbetet var totalt tills han sprang över en otrolig OLED-skärm. Att använda en pekskärmsskärm för bara batterispårning är lite överkill, så [Kurt] gjorde en resa över till SparkFun samt fick händerna på en temperatursensor, realtidsklocka, accelerometer, GPS-sensor, liksom även a cellsköld.

Den resulterande scooterputeren är ett mästerverk av fordonets displayer: det finns en digital hastighetsmätare såväl som GPS-enhet, liksom den cellulära skölden fungerar som en spårnings gadget samt en metod för att ladda ner realtidskartor över scooters nuvarande plats med itouchmap.

Medan majoriteten av elektroniken är dold under skotarens huva, behövs skärmen för programmet vara ute i vädret. För att göra detta upptäckte [Kurt] ett bra hölje med en gummibåt som helt i form av OLED-skärmen. Skärmen är kopplad till Arduino med en CAT5-kabel, såväl som vad som helst som måste hållas ganska bra så länge som [Kurt] kör inte med en orkan.

Du kan inspektera en video av scooterputuer nedan.