Android Factory Reset Security förbikopplas på Nexus 6p, 5x, 5 samt 6 [Video]

Fabriksåterställningssäkerhet på Android -smartphones av både Samsung såväl som LG har redan knäckts vidöppen, liksom medan vissa maj har trott att andra avancerade, helt nya prylar är immun, de skulle ha fel. Nu har Nexus 6p, 5x, 6 samt 5 anslutit sig till samlingen av prylar som kan få sin FRP -återställning med familjemedlemens lätthet.

Androids fabriksåterställningssäkerhet är bara inriktad på att stoppa de som får sina händer på stulna eller förlorade smartphones från att kunna använda dem, liksom det kan vara ett effektivt verktyg när det behövs. Det betyder också att de som ser ut att ta smartphones idealiskt kommer att vara medvetna om att de kanske inte kan erbjuda dem på eller ens använda dem tack vare FRP.

Tyvärr förstår vi redan att LG -enheter, inklusive den just nyligen släppta LG V10, är ​​telefoner som innehåller FRP som kan förbikopplas med familjemedlemmarnas enkelhet som visas av en YouTube -person som väckte frågan till allas uppmärksamhet. Nu har exakt samma YouTube-individ skapat en ny video, den här gången visar exakt hur man går förbi fabriksåterställ säkerhet på de senaste, Google-märkta prylarna-Nexus 6p, 5x, 6 samt 5. Faktum är att videon fortsätter För att nämna att exakt samma exploatering ska fungera på alla typer av telefoner som har Google -tangentbord samt “grundläggande lagerapplikationer.”

Videon som handlar om processen påpekar emellertid en prospektiv sanning som skulle förhindra att FRP förbikopplas – handenheten måste ha ett SIM -kort installerat eftersom det hela beror på att kunna producera ett SMS -meddelande, som i sin tur , Erbjuder en metod i telefonens programvaruapplikation via en sökväg som medan du behöver några kranar, inte är exakt komplicerad. Slutresultatet är inställningsappen som öppnas, vilket innebär att en fabriksåterställning kan initieras. Vid den tidpunkten är alla satsningar avstängda, eftersom återställningen kommer att torka handenheten såväl som alla typer av säkerheter den har, och återgår till det som i huvudsak är en ren skiffer för alla att använda som de vill.

Naturligtvis är inget av detta bra nyheter varken för gadgettillverkare eller de som har sina smartphones stulna, men det betyder att de som är ansvariga för att producera tuffare stöldskyddssäkerhet nu kan göra det och idealiskt ta denna information såväl som att använda den för Se till att nästa iteration av fabriksåterställningssäkerhet är ännu säkrare.

Förhoppningsvis kommer de att göra det snabbt också. Förutsatt att den hastighet som vissa Android -prylar uppdateras, förväntar vi oss dock inte mycket.

(Källa: RootJunky [YouTube])

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om allt det senaste från Microsoft, Google, Apple och webben.