Android Wear Powered LG G Watch SmartWatch blir detaljerad

För kort tid sedan tog Google avslagen av Android-slitage, en smartwatch-skräddarsydd version av sitt berömda mobila operativsystem, och vid tidpunkten för tillkännagivandet, flera initiala tillverkningspartners beskrivs. Bland de listade var koreanska outfit LG, som snabbt kom igenom och visade sin G -klocka, och även om information som rör enhetens tekniska specifikationer har varit knapp, har företaget nu kommit igenom och beskrivit några av de viktigaste funktionerna i sin allra första inträde i detta växande fält.

Liksom många nyligen släppta prylar kommer LG G-klockan att vara vattenbeständig. Detta är helt annorlunda än vattentät, eftersom det inte nödvändigtvis är säkert om det är nedsänkt i vatten under långvariga mängder tid, men om du råkar gå en jogga i regnet eller ett hopp i duschen, bör din enhet fortfarande fungera ordentligt därefter.

Förutom skydd mot vattenskador är G-klockan också dammsäkert, så om du letar efter ett robust smartur som kan ta på sig de flesta av de dagliga elementen, faktureras LG: s handledsslitna Gizmo som att vara lika tuffa som de kommer.

En annan viktig funktion i G-klockan är att dess operativsystem alltid är på. Med tanke på hur vissa smartur har drabbats av dålig batteribehållning hittills kommer det att vara intressant att se om G-klockan kan hantera en hel dag utan laddning, och även av vilken anledning systemet måste förbli alltid på.

Med tanke på att det körs på Android Wear är det mer än troligt att Google nu kommer att integreras på något sätt, med röstkommandon som förvandlar varje ägare till en modern power ranger. Det är troligt, med tanke på enhetens alltid på naturen, att den alltid kommer att lyssna på kommandon, men igen, om detta är fallet, måste man undra hur batteriet kommer att kunna hantera en sådan resurstung funktion.

Tillsammans med G -klockan avslöjade Motorola också Moto 360 Smartwatch direkt efter tillkännagivandet av Android Wear, och med tanke på svaret och kommentarerna vi fick från er, är det tydligt att ni föredrar det avgjort mer eleganta utseendet på 360 över G -klockan .

Med tanke på denna nya information har dock LG G Watch pikat ditt intresse? Dela dina tankar nedan!

(Källa: LG)

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om allt det senaste från Microsoft, Google, Apple och webben.