Stå upp nära din lödning med ett PI-nollmikroskop

Har ditt Mark 1 Eyeballs inte längre sin egen när det gäller det fina arbetet när det gäller? Lödning kan vara en bokstavlig smärta under sådana förhållanden, och till och med för den elfögda bland oss, är det förmodligen att ta hand om kuddar på en 0,4 mm stig. När tiderna kommer till lite hjälp, överväga att bygga ett lödmikroskop från en pi noll och några bitar och bobs från hela affären.

Prisvärda kommersiella lödsäckar är inte extremt svåra att komma med, men [Magkopian] fattade ett beslut att rulla sin egen genom att utnyttja streamingmöjligheterna på Raspberry Pi-plattformen, för att inte tala om dess överkomlighet. Detta är ett riktigt grundläggande hack – ingenting är 3D-tryckt eller skräddarsydd fräsat. Stegbasen är en grundläggande aluminiumprojektlåda för värmebeständighet och extra vikt, och armen är en billig plastkaliper. PICAM är monterad på den glidkäke av kaliperen på ett skrot av plastlinjen. Linssammansättningen av CAM måste hackas lite för att ändra brännvidden för att fungera inom 10 centimeter eller så; Alternativt kan du splurge och få en kammodul med en justerbar lins. PI är inställd för streaming, och ditt arbetsområde presenteras i Glorious, Lag-Free HDMI-video.

Är [Magkopian] s räckvidd att ge dig djupuppfattningen av ett stereomikroskop? Självklart inte. Men för många jobb kommer det förmodligen att vara tillräckligt, och det faktum att det kan byggas på det billiga gör det till ett bra hack i vår bok.